Alpint, längd och skoter

Backar, spår och skoterleder i världsklass

I Funäsdalen snöar det 5 meter om året och vintern kommer oftast tidigt. I området finns 300 km välpreparerade längdspår, 450 km skoterleder och Funäsdalsberget med alpin åkning och funpark. 

Funäsdalsberget erbjuder tillsammans med Ramundberget, Tänndalen, Tännäskröket, Tänndalsvallen och Kappruet fjällskidåkning i 136 nedfarter på ett skipass, Fjällpasset.

Nordic Ski Center, ett av världens längsta spårsystem, tar dig på turer genom dalgångar och över högfjällsterräng. Även på toppen av Funäsdalsberget finns numera ett nytt 2,5 km spår.

Alpint

Pistkarta

Fantastisk skidåkning i några av Sveriges bästa och längsta pister. Med över 300 meters fallhöjd (högsta i Funäsfjällen) har Funäsdalsberget skidåkning med både branta och svåra partier, långa härliga sluttningar och roliga skogspartier. Här finns även ett populärt barnområde och en prisbelönt park.


Klicka på "Läs mer" och upptäck allt som finns på Funäsdalsberget.

Läs mer

Skipass

I Funäsfjällen har du möjlighet att åka skidor i 136 nedfarter, fördelat på fem anläggningar, på ett kort.

Funäsdalsberget erbjuder tillsammans med Ramundberget, Tänndalen, Tännäskröket, Tänndalsvallen och Kappruet högklassig fjällskidåkning i 136 nedfarter på ett skipass, Fjällpasset. I Fjällpasset ingår också FunäsGondolen, kvällsskidåkning och skidbussen, som tar dig fram och tillbaka mellan anläggningarna.

Boka online

Skidbussar

Med skidbussen tar du dig mellan de olika områdena Fjällnäs, Tänndalen, Ramundberget och Bruksvallarna med med utgångspunkt i Funäsdalen by.

Gratis skidbuss med Fjällpass eller Spårknapp.

Tidtabell-skidbuss

Längd

Spårkarta

Nordic Ski center har ambitionen att erbjuda världens bästa längdskidåkning - 300 km preparerade spår! Detta finansieras delvis genom spåravgifter för dem som nyttjar spåren. Orientera dig med spårkartan och upplev 15 vackra vinterfjällturer. De populäraste spåren ska vara preparerade innan klockan 10 varje dag, hela vintern.
I Funäsdalen har kommunen och spårbolaget (skidspår) samarbetat kring ett elljusspår. Spåret slingrar sig längs sjön i byns centrala delar.

I västra delen av spåret, vid Risnäset, finns en större parkering och toaletter som är handikappanpassade. Vid Risnäsets parkering finns även skidspår som ansluter till Nordic ski center och alla deras spår.
Spårkarta

Spårkort

Spårkort gäller i hela Nordic Ski Center och är obligatoriskt.
Från den 15 oktober till 15 december gäller lokalt försäsongskort i Bruksvallarna / Ramundberget. Spårkort kan köpas på turistbyrån, boendeanläggningar, affärer och liftkassor. Dagkorten kan köpas i förväg och aktiveras den dag man vill utnyttja kortet.

Med spårkort åker du gratis på skidbussen. Barn och ungdomar upp till och med 15 år åker gratis.Skoter

Skoterledskort

I Funäsfjällen jobbar vi för att både skoterleder och turleder ska finnas på fjället utan att störa varandra. Ledsystemet är planerat så att dess påverkan på flora och fauna, rennäring, och andra skidåkande gäster i området skall bli så liten som möjligt De fem meter breda skoterlederna prepareras kontinuerligt av pistmaskiner och av en specialbyggd bandförsedd traktor för att hålla toppklass.

Skoterleder

I Funäsfjällen finns 610 kilometer pistade skoterleder, varav 150 kilometer går över högfjället i ett av Sveriges vackraste fjällområden. Här jobbar vi för att både skoterleder och turleder ska finnas på fjället utan att störa varandra. Ledsystemet är planerat så att dess påverkan på flora och fauna, rennäring, och andra skidåkande gäster i området skall bli så liten som möjligt.

De fem meter breda skoterlederna prepareras kontinuerligt av pistmaskiner och av en specialbyggd bandförsedd traktor för att hålla toppklass. Hos oss parkerar du skotern nedanför hotellet, tar en varm bastu innan middagen och diskuterar dagens bravader till fjälls.

• 45 mil skoterleder i en av Sveriges vackraste miljöer, 15 mil av dessa går över högfjället

• 5 meter breda leder som prepareras med pistmaskin

• 7 terminaler för av- och pålastning med gratis bilparkering

• Tydlig skyltning och säkrare vägövergångar

• Karta över ledsystemet

• GPS baserad dagsaktuell ledinformation

• Ledvärd på tel: 070–2667851


Karta över skoterleder