Funäsdalsberget

Ett äventyrsberg året om

Med över 300 meters fallhöjd har Funäsdalsberget skidåkning med både branta och svåra partier, långa härliga sluttningar och roliga skogspartier. Så oavsett om du är en inbiten alpinåkare, hängiven jibber, utforskande freerideåkare eller provar att åka skidor eller snowboard för första gången kommer du att hitta det som passar dig. För de som gillar hopp och rails finns även Funäsparken och för barnen Lolandet.

Den nya FunäsGondolen länkar ihop berget med byn och nu kan du ta skidorna ner och besöka alla restauranger och butiker för att sedan ta dig upp till skidåkningen igen. Vid Funäsdalsberget finns skidskola och möjligheter till att hyra skidor.

På och runt Funäsdalsberget hittar du flera olika restauranger. På toppen ligger Toppstugan med milsvid utsikt över de norska och svenska fjällen. Här hittar du även ett längdspår på 3 km.

Sommartid tar du gondolen till toppen för fortsatt vandring och cykling. Från Toppstugan kan du fortsätta vidare upp till den absoluta toppen och utsiktsplatsen. Här har du en 360 grader milsvid utsikt till både Norge, Helags, Sylarna och Skarsfjället. Som avslutning kan man gå vägen ner genom Fornminnesparken fram till Fjällmuséet.

Gillar du utmaningar och att klättra kan du även välja att klättra via Ferratan till toppen av berget. Du startar ovanför Funäsdalens kyrka och kommer fram vid terrassen på Toppstugan.

Funäsgondolen

Funäsgondolen

Funäsgondolen tar dig enkelt till toppen av Funäsdalsberget, ett aktivitetsberg året runt. Från toppen har du en milsvid utsikt över både de svenska och norska högfjällen.
Dalstationen ligger mitt emot Hotell Funäsdalen och den nya backen ner till byn landar också här. Sommartid går det bra att ta med cykeln i gondolen för fortsatt färd på fjället.

Webbsida: http://www.funasdalenberghotell.se
Tel: 0684-214 30, Adress: Kåvanvägen 20, 840 95 Funäsdalen

Läs mer

Pistkarta

Pistkarta

Fantastisk skidåkning i några av Sveriges bästa och längsta pister. Med över 300 meters fallhöjd (högsta i Funäsfjällen) har Funäsdalsberget skidåkning med både branta och svåra partier, långa härliga sluttningar och roliga skogspartier. Här finns även ett populärt barnområde och en prisbelönt park.


Klicka på "Läs mer" och upptäck allt som finns på Funäsdalsberget.

Läs mer

Skipass

Skipass

I Funäsfjällen har du möjlighet att åka skidor i 136 nedfarter, fördelat på fem anläggningar, på ett kort.

Funäsdalsberget erbjuder tillsammans med Ramundberget, Tänndalen, Tännäskröket, Tänndalsvallen och Kappruet högklassig fjällskidåkning i 136 nedfarter på ett skipass, Fjällpasset. I Fjällpasset ingår också FunäsGondolen, kvällsskidåkning och skidbussen, som tar dig fram och tillbaka mellan anläggningarna.

Boka online

Parken

Parken

Om du föredrar den mer högtflygande åkningen och gillar hopp och rails tar du dig till den prisbelönta Funäsparken.

Tel: +46 684-684214 30, E-post: bokning@funasdalenberghotell.se
Webbsida: http://www.funasdalenberghotell.se, Adress: Kåvanvägen 20, 84095 Funäsdalen

Barnområde

Lolandet

På Funädalsberget finns två barnområden. I Lolandet hittar ni banor, hopp och terrängvågor där de minsta börjar. I Trôtparken kan de större ta ut svängarna lite mer och använda släpliften.

Webbsida: http://www.funasdalenberghotell.se
Tel: 0684-214 30, Adress: Funäsdalsberget, Funäsdalen

Äta & fika

Café Kåvan

Café Kåvan är öppet vintertid och ligger vid linbanans dalstation. Här fikar ni gott och äter lite lättare mat som även passar barn och ungdomar. Så ofta det går grillar vi utomhus på terrassen. På ovanvåningen finns det möjlighet för dig som har egen medhavd matsäck att äta den. Här finns även en liten lekhörna.

Webbsida: http://www.funasdalenberghotell.se
Tel: 0684-214 30, Adress: Kåvanvägen 20, 840 95 Funäsdalen


Läs mer

Toppstugan

På toppen av Funäsdalsberget ligger Toppstugan med fantastisk utsikt över de svenska och norska högfjällen. Toppstugan är öppen både sommar och vinter och här äter och fikar du gott.

Webbsida: http://www.funasdalenberghotell.se
Tel: 0684-214 30, Adress: Strandvägen 2A, 840 95 Funäsdalen 


Läs mer

Skidutrustning

Topsport

Allt du behöver inom skidsport och outdoor året runt. Brett sortiment inom längd och alpint och du hittar alltid de rätta kläderna för skidåkning och fjällaktiviteter.

Webbsida: http://www.topsport.se/topsport/

Tel: 0684-214 35, Adress: Rörosvägen 16, 840 95 Funäsdalen

Fjällsport

Vi fixar det mesta för din vistelse. Skiduthyrning, bootfitting, vallaservice och övrig service av dina skidor. Dessutom tillgodoser vi dina shoppingbehov av moderna sportprylar och kläder.

Webbsida: http://www.funasdalenberghotell.se

Tel: +46 684-214 30, Adress: Strandvägen 2 A, 840 95 Funäsdalen

Skidskola

Längdskidåkning

Längdskidåkning

300 km spår på en spårkarta och 15 vinterpärlor som gör att du enkelt kan uppleva spännande och vackra vinterfjällturer. Nordic Ski Center, ett av världens längsta spårsystem, tar dig på turer genom dalgångar och över högfjällsterräng. Även på toppen av Funäsdalsberget finns numera ett nytt 2,5 km spår.

spårkarta