Redo för lite äventyr?

Ta en paus i Fjällkåtan!

Aktiviteter

15 juli, 2021

 

En bit ner från toppen av Funäsdalsberget längs vandringsleden så finns nu en fin tältkåta. Här kan du äta matsäck, grilla eller bara vila benen en stund. Skulle det vara så att det regnar så är kåtan ett perfekt skydd där du både utifrån och inifrån kan njuta av den fantastiska utsikten på Anfjällets vackra toppar.

Förutom årets andra nyhet, Discgolfbanan i Kåvan så finns det gott om upplevelser på Funäsdalsberget. Vandra längs de vackra kammarna med utsikt mot Helags, Sylarna och Mittåkläppen, cykla på den nya ”skillsarean” nere vid gondolens dalsstation, även det en nyhet för i år, besök den samiska upplevelseparken Lopme Laante eller avnjut en fantastisk lunch på Toppstugan.

Det finns flera sätt att ta sig upp på Funäsdalsberget. Den äventyrlige väljer med fördel klätterleden upp, den hurtige tar en promenad, givetvis går Gondolen varje dag hela sommaren mellan kl 10-15. I gondolen går det bra att ta med barnvagnar, rullstolar och hundar ja hela fami ljen kan verkligen uppleva Funäsdalsberget tackvare Gondolen.