Redo för lite äventyr?

Silver till Sveriges största skidområde

Liftar och pister

28 mars, 2022

Sveriges åkglada befolkning har sagt sitt i den årliga omröstningen på Freeride.se

För sjätte gången har Sveriges bästa skidort röstats fram och så även underkategorier som bl.a. Sveriges bästa park och Sveriges bästa pist. Även om vi i år inte knep någon förstaplats så är Funäsdalsberget topp 3 i flertalet kategorier.

Vi är glada att Funäsdalsberget står för så mycket åkglädje bland de svenska skidentusiasterna.

Funäsfjällen, med sina totalt sex skidområden (Funäsdalen, Ramundberget, Tänndalen, Tänndalsvallen, Tännäskröket och Kappruet) slutade på en fin andraplats i kategorin Sveriges bästa skidområde. Funäsfjällen som också är Sveriges största skidområde levererar varierad åkning – här finns något för alla typer av åkare!

Funäsparken försvarade sin bronsplats i omröstningen av Sveriges bästa park. Freeride.se recenserar:

I Härjedalen har Funäsdalsbergets parkcrew år efter år levererat förutsättningar för parkåkning i bra klass. Här finns välbyggda hopp och kreativa features i alla olika svårighetsgrader samt en egen parklift vilket gör åkningen effektiv.

I omröstningen av Sveriges bästa pist hamnade Nol I Egga precis utanför pallen på en fjärdeplats. Till gengäld knep Prima i Ramundberget en fin andraplats. Likaså knep Ramundberget och Osthang en andraplats när Sveriges bästa offpistberg röstades fram.

Allt detta och mycket mer har du möjlighet att uppleva med ett enda SkiPass. Fjällpasset ger dig möjlighet att åka i alla sex skidområden i Funäsfjällen, totalt mer än 130 nedfarter. Mer skidåkningen än så får du inte på något annat SkiPass i hela Sverige!

Välkommen till Funäsfjällen, Sveriges största skidområde!