Redo för lite äventyr?

Fira jul i fjällen

Upplev en snörik och magisk jul i Funäsdalen

Julen är en tid fylld av glädje, gemenskap och traditioner. Funäsdalen är känt för närheten till naturupplevelser, mäktiga fjällandskap och den pittoreska byn som smyckar dalen. Lätt pudersnö klär omgivningarna i ett vitt täcke och de majestätiska fjällen blir en imponerande kuliss för firandet. Att vakna upp till en värld täckt i gnistrande snö och klara, kalla morgnar ger en känsla av äventyr och en aning av magi. Fira jul i Funäsdalen innebär att omfamna en mix av traditionella svenska julvanor och fjällnära sätt att fira.

 

Jul i Funäsdalen

Upplevelserik julafton och traditionellt julbord

Att få vakna upp i ett vinterlandskap där snön glittrar utanför fönstret är en drömstart på julaftonsmorgon. Här kan du fylla julafton med skidåkning, längdskidåkning, skotertur, pimpelfiske eller andra minnesvärda upplevelser. Lilla Lo och jultomten gästar Funäsdalsberget för att fira med alla sina vänner. Passa på att ta en värmande kopp choklad och tina frusna tår framför brasan på Café Kåvan. Hotell Funäsdalen   Julen är också en tid för god mat och läckra smaker. I Funäsdalen har den nordiska matkulturen en framträdande plats under julhelgen. Traditionella rätter som julskinka, köttbullar och gravad lax serveras med stolthet och omsorg. Lokala råvaror och unika recept ger en smakupplevelse som inte liknar någon annan. På Fjällrestaurangen i Funäsdalen kan du njuta av ett traditionellt julbord med inslag av lokala delikatesser.

Avsluta kvällen med en promenad i det knarrande snölandskapet under en klar vinterhimmel. Har du tur kan du betrakta norrskenets dansande ljus, en upplevelse som sätter sig djupt i själen.

Att fira jul i Funäsdalen är magiskt, en värld där snö, fjäll och gemenskap skapar en unik och oförglömlig upplevelse. Det är en tid att omfamna traditioner, njuta av nordisk mat, utforska naturen och framför allt, att dela denna magiska stund med nära och kära. Den fjällnära charmen och den genuina julstämningen gör Funäsdalen till en perfekt plats att skapa minnen som kommer att hålla en varm långt efter att snön smält bort och värmen återvänt.