Redo för lite äventyr?

Konferensaktiviteter

Kombinera nytta med nöje. Även om ni har mycket på agendan så kan det vara skönt med en paus. Vi har en hel del olika aktiviteter som passar de flesta. Åk hem tillsammans med nya minnen från vackra Funäsdalen.

Aktiviteter sommar och höst

Gondoltur med lyxfika

Har ni någon timma över under konferensen är det väl värt att ta en tur med Gondolen upp på Funäsdalsberget. Tvärs över gatan från Hotell Funäsdalen kan ni sätta er bekvämt i Gondolen som tar er till Toppstugan. Konferensfika med utsikt!

Vandring

Antingen går ni med guide eller så ger vi förslag på lämplig vandringstur för er grupp och ordnar fikapaket som ni kan ha med på turen. Går att välja från någon timme till en hel dag med mat.

Cykling

Upplev fjällvidderna på cykel med guide eller på egen hand. Fika eller lunch kan avnjutas vid någon av de mysiga rastställena längs några turer eller så förbereder vi ett fikapaket som ni kan ha med och avnjuta där det passar.

Klättring till Toppstugan

Inte långt från Hotell Funäsdalen ligger Funäsdalens kyrka, strax ovanför den börjar en av Sveriges få Via Ferrata-leder. Ni hyr klättersele och hjälm på Fjällsport klättrar längs med berget upp till Toppstugan. Väl uppe är ni väl värd något gott att äta och dricka.

Fiske med eller utan båt

Hyr fiskeutrustning av oss och ni kan sedan lätt ta er ned till Funäsdalssjön som ligger nedanför Hotell Funäsdalen. Vill ni ta er ut på sjön går det även bra att hyra båt via oss.

Kanotsafari

Paddla längs med Ljusnans meandrar och njut av lugnet. Vi ordnar fika eller lunch som ni kan äta tillsammans på någon av de vackra sandbankrarna eller vid ett vindskydd.

Forspaddling

Under maj månad är det rejäl snösmältning och vattennivåerna är höga vilket skapar bra förutsättningar för forspaddling. Ni som vill prova på en lite mer fartfylld aktivitet bör prova denna!

Golf

Ljusnedals golfbana ligger bara någon kilometer från Hotell Funäsdalen. Den är en 18-håls bana som böljar sig fram med en vidunderlig utsikt mot Ljusnedalssjön och Funäsdalsberget. Konferera på förmiddagen och avsluta med en golfrunda på eftermiddagen!

Fjällöpning

Det är nåt speciellt med att springa i fjällmiljö. Du upplever landskapet med en större närvaro och kan ta in naturen på ett helt annat sätt. Låt oss tipsa om lämpliga turer som passar er eller spring med en guide.

 

SUP

Hyr SUP på Fjällsport och upplev lugnet på Funäsdalssjön en varm sommardag. Från sjön får du dessutom chans att se byn och Funäsdalsberget från en helt ny vinkel! Passa på att ta ett fikastopp längs sjökanten.

Discgolf

Spela discgolf på Funäsdalsberget – hyr discgolfskit på Fjällsport. Vår nya niohålsbana startar vid Röstbergsliften och tar dig upp på Funäsdalsberget. En kul och utmanande sport som passar alla!

Året runt aktiviteter

Gondoltur med lyxfika

Har ni någon timma över under konferensen är det väl värt att ta en tur med Gondolen upp på Funäsdalsberget. Tvärs över gatan från Hotell Funäsdalen kan ni sätta er bekvämt i Gondolen som tar er till Toppstugan. Konferensfika med utsikt!

Hälsa på myskoxarna

I Tännäs, bara någon mil från Funäsdalen, ligger Myskoxcentret. Ni går en guidad tur som inleds i Härjebryggs lokaler, därefter tar ni er till hägnet där ni får höra mer om och träffa dessa urtidsdjur. Genom att besöka hägnet bidrar ni även till den vilda stammen på fjällets överlevnad.

Ölprovning Härjebrygg 

Sveriges högst belägna ölbryggeri 650 meter över havet. Tillverkar öl med kärlek, malt, humle, jäst och friskt fjällvatten. Välkommen på provsmakning med lokala tilltugg.

Teambuilding

Bjud in en föreläsare eller någon från er verksamhet som inspirerar medarbetarna. Hos oss kan ni även välja var ni vill inspireras. Välj från våra konferenslokaler på Hotell Funäsdalen eller Funäsdalsberget.

Provsmakning ren & vilt

Alldeles intill Hotell Funäsdalen ligger butiken Jille Ren & Vilt som säljer förädlat ren- och viltkött. De har eget slakteri och styckning i Ljusnedal. Ta med ditt gäng på provsmakning av alla deras läckra produkter.

Besök Fjällmuséet

Härjedalens fjällmuseum ligger med gångavstånd från Hotell Funäsdalen. Här samsas föremål och berättelser om fjällbönder, samer och bruksarbetare. Redan i slutet av 1800-talet las grunden till samlingarna av den framsynte handlaren Erik Fundin.

Boka vår utomhusjacuzzi 

I vår jacuzzi njuter du fullt ut med utsikt över sjö och fjäll. Boka tilltugg och dryck för att höja upplevelsen ett snäpp till.

Aktiviteter vinter

Gondoltur med lyxfika

En tur med Gondolen upp på Funäsdalsberget är en tidseffektiv och härlig upplevelse. Tvärs över gatan från Hotell Funäsdalen kan ni sätta er bekvämt i Gondolen som tar er till Toppstugan. Konferensfika med milsvid utsikt!

Skidåkning

Ta några åk på Funäsdalsberget mellan olika möten. Med Gondolen precis intill hotellet kan ni enkelt ta er upp och ner utan att det behöver gå ut över det ni ska hinna med under konferensen. Ni kan även ha er konferens vid foten av slalombacken på Café Kåvan.

Längdskidor

Strax nedanför Hotell Funäsdalen ligger ett fint 3- och 5- kilometers spår i lätt terräng. Spårat för både klassiskt och skate.  Spåren binds även ihop med övriga Nordic Ski-spåren vilket öppnar upp för ännu längre turer om ni önskar det. Det finns även ett spår på toppen av Funäsdalsberget där du kan åka med utsikt över fjällvidderna.

Topptur

Hyr utrustning och följ med på en oförglömlig tur upp på exempelvis Storskarven. Att gå upp är väl värt mödan när du får åka orörd snö ned.

Skotertur

Välj att antingen åka skoter på egen hand eller följ med någon av våra duktiga guider som kan visa er runt i Funäsfjällen. Hotellets skoterparkering ligger precis intill hotellet och från den utgår ni när ni ska ta er ut på Funäsfjällens 60 mil skoterleder.

Isklättring

Vill du utmana dig själv? Testklättra längs med ett isfall med vassa isyxor och stegjärn. En garanterad upplevelse.

Pimpla

Hyr fiskeutrustning och ta dig enkelt ner till Funäsdalssjön strax nedanför Hotell Funäsdalen. Det finns stor chans till fiskelycka i den fiskrika sjön!

Offpist

Testa offpist med en guide eller fråga oss om vart ni bör åka. Funäsdalsberget med omnejd har fina möjligheter till härlig åkning utanför pisterna när snöförhållandena är de rätta.