Redo för lite äventyr?

För dig på plats i Funäsdalen

December

December är en månad vi alla längtar efter i Funäsdalen. Kylan har kommit och är här för att stanna. Snön knastrar under fötterna, de snötäckta granarna är sagolikt vita och luften är sådär härligt hög och krispig. De kyliga temperaturerna skapar optimala förutsättningar för snökanonerna på berget. Snöläggningen fortskrider helt enligt planen. I takt med att snöhögarna från kanonerna växer på berget stiger längtan efter säsongsöppningen av Funäsdalsberget den 18 december!

Vi är många som ser fram emot säsongens första svängar på Funäsdalsberget och att få fira jul och nyår i fjällen – men än finns ett fåtal boende kvar! Vill du också uppleva en snörik start på säsongen – eller en upplevelserik semester över jul och nyår gäller det att boka innan det är för sent. Du hittar lediga boende här!

Med välfyllda butikshyllor, utökade öppettider och säsongens nyheter på plats är de lokala verksamheterna redo att välkomna återvändande och nya gäster till byn. En av våra varmaste rekommendationer är att förboka så mycket som möjligt av det du vill se och göra i Funäsdalen. Verksamheterna i byn vill givetvis erbjuda så många som möjligt chans att ta del av diverse erbjudanden men tyvärr räcker inte alltid platserna till. Detta gäller allt från bord på restaurangerna, till skoteråkning, skidskola och mycket annat. Vi vill också passa på att tipsa om Take Away menyn som erbjuds på Fjällrestaurangen men även andra restauranger runt om i byn. Ett bra alternativ om restaurangen tyvärr är fullbokad eller om man t.ex. inte vill laga mat på ankomstdagen.

Vi ses på berget, i längdspåren eller på en restaurang i byn!

Öppettider

Toppstugan

Toppstugan öppnar åter den 18 december.

 

Meny

Liftarna

Liftarna öppnar den 18 december.
(Tidigare för bokad träning)
Den 18 december – den 13 februari: Öppet varje dag kl. 09.00-15.00.
Den 14 februari – den 24 april: Öppet varje dag kl. 09.00-16.00.
Kvällsåkning onsdagar 18.00-20.00 från den 22 december till den 9 mars.

Fjällsport

Fjällsport öppnar åter den 18 december.

Skidskola

Skidskolan öppnar igen vintersäsongen 2021/2022.

Café Kåvan

Café Kåvan öppnar åter den 18 december.
(Tidigare för bokade träningsåkare)

 

Meny

Hotell Funäsdalen

Receptionen är öppen 07:00-20:00 alla dagar.

Ring 0684-214 30 för bokning.

 

Information om poolen
Vi har sedan en tid tillbaka projekterat för en stor renovering av vår pool. Dessvärre så har behovet av renovering gått snabbare än vad vi tillsammans med experter inom området trott. Av säkerhetsskäl kommer därför poolen att hållas stängd tillsvidare. Vi kommer att kunna erbjuda bastu precis som vanligt. Vi återkommer löpande med hur framtidsplanerna ser ut. Vi tror att det nya poolområdet kommer att bli fantastisk men hade förstås hoppats på att vi skulle kunna renovera i mellansäsongerna utan att det skall behöva påverka öppettiderna.

Fjällrestaurangen Hotell Funäsdalen

Frukost:

07:00-9:30 alla dagar
Lunch:

11:30-14:00 måndag till fredag
Middag:

15:00-21:00 alla dagar

 

Kvällsmeny           Lunchmeny      Take Away

Väderrapport

Mån 8 °C 4 m/s
Tis 7 °C 3 m/s
Ons 6 °C 4 m/s
Tors 6 °C 5 m/s

Webbkameror

Toppstugan

Toppstugan

Se större bild
Lo-landet

Lo-landet

Se större bild
Smedbacken

Smedbacken

Se större bild

Pistrapport

Öppna liftar Öppna liftar 1/5
Öppna pister Öppna pister 3/18
Snödjup (natur) Snödjup (natur) 15 cm
Nysnö (24h) Nysnö (24h) 1 cm