Redo för lite äventyr?

Sommar i Funäsdalen

Sommartid erbjuder Funäsdalen med omnejd unika naturupplevelser med ett flertal vandrings- och cykelleder i orörd natur. Här finns fiskrika vatten, höga toppar, ängar med orkidéer och porlande fjällbäckar. Oavsett om du vill ha äventyr och upplevelser eller lugn och ro så finns här något för dig.

 

Funäsdalen och dess omgivningar erbjuder ett stort utbud av aktiviteter för den som vill uppleva naturen på nära håll. Här finns flera vandringsleder av varierande svårighetsgrader som passar både nybörjaren och den erfarne vandraren. Eller upplev Funäsfjällen från cykelsadeln – här slingrar sig lederna fram genom den vackra naturen. För den som vill uppleva mer av Funäsdalen och Funäsfjällen finns det gott om aktiviteter att välja på. Upplev de vackra omgivningarna genom en fisketur i någon av de många fiskrika sjöarna eller paddla kanot på Ljusnan. I Funäsdalen har alla möjlighet att ta sig upp över trädgränsen med gondolen. På toppen av Funäsdalsberget möts du av vyer över fjälltoppar i när och fjärran. Passa på att ta en lunch eller fika med milsvid utsikt på Toppstugan som också har öppet i sommar.

Sommarerbjudande

All-inclusive

4 nätter inkl. boende, helpension varav en lunch på Toppstugan och gondolbiljett.

Pris från 3796 kr/vuxen

Läs mer

Gondolpaket

2 nätter inkl. boende, halvpension med lunch på Toppstugan och gondolbiljett.

Läs mer

Sommarvecka

Boka minst sju nätter i lägenhet eller stuga med valfri ankomst- och avresedag och få 20% rabatt på din vistelse.

Läs mer

Hundpaket

2 eller 3 nätter inkl. boende, halvpension, gondolbiljett, en lunch på Toppstugan och husdjurstillägg.

Läs mer

Sommaraktiviteter

Gondoltur

Med Funäsgondolen kan alla ta sig upp över trädgränsen i sommar. Passa på att besöka Toppstugan och avnjut en lunch eller fika med milsvida utsikter.

Köp biljett

Toppstugan

Funäsdalens högst belägna restaurang (957 m ö h) dit alla har möjlighet att ta sig via Gondolen. Här äter du med milsvida utsikter över Funäsfjällen.

Toppstugan

Fjällcykling

Hos oss finns det fjällcykling för alla. Cykla över högfjället, nerför dalar och längs slingrande flowtrails. Sammanlagd får du tillgång till hela 18 mil cykelleder och stigar i Funäsdalen med omnejd.

Cykling

Fiske

200 fjällsjöar och mer än 300 km strömmande vatten. Oavsett om du föredrar fiske med fluga, spinn eller bara fiska från ekan. I Funäsfjällens fiskevatten trivs bland annat harr, röding och öring.

Fiske

Kostnadsfria sommaraktiviteter

Vandring

Njut av den friska fjälluften, tystnaden och stillheten. I Funäsdalen med omnejd finns ett stort utbud av vandringsleder som passar alla.

Vandring

Vattenfall och sjöar

Ta ett förfriskande dopp i någon av Funäsfjällens mer än 200 fjällsjöar, snorkla i Ljusnan eller upplev Andersjöåfallet. Här är det alltid nära till närmsta sjö eller vattendrag!

Andersjöåfallet

60 toppar

60 toppar över 1000 meter – den utmaningen kan du ta dig an i Funäsfjällen! Här kan du själv välja antal toppar efter nivå och fysiska förutsättningar, de flesta av topparna ligger inom räckhåll för en dagstur.

Läs mer

Historiska naturupplevelser

I Funäsfjällen kan du uppleva allt från Evagraven – en 800 meter lång ravin som bildades vid inlandsisens avsmältning, till anrika sätergårdar och gamla gruvor.

Gruvturen