Redo för lite äventyr?

Offpist i Funäsdalen

Funäsdalsberget har många alternativ för offpist. Här finns brant och exponerad åkning såväl som varierande skogsåkning. Se pistkartan för att navigera dig rätt. Tala gärna med oss i skidsystemet för att få tips och råd kring bra åkning, snöläget och lavinfaran.

Tips

Har det snöat, ta första bästa liften upp – varenda pist på berget kommer vara absolut guld dom första åken men det blir snabbt uppåkt. Ett tips är att söka sig till ”Nol I Egga” dom första åken. Då kan man stå på hur man vill och bara njuta.

 

En gömd pärla som många ofta missar heter ”Brännan”. En kort liten passage ovanför ”Lövhusbacken” som ofta är orörd länge och som bjuder på mysig puderåkning med lite pucklar som bonus. Vill man ha ett mer komplett åk kan man börja i gamla ”Röstbergsliftspåret” och sedan vika vänster över solbrännan. Efter själva brännan brukar högerkanten i Lövhusbacken ha fin åkning och bra möjlighet till lite flygturer.

Här finns unika möjligheter till brant offpist vilket är lite unikt i området. När du tar gondolen upp för berget förstår du vad jag menar.
Niklas Kjellberg, Stockholm

Gå på tur

Lillskarven är ett populärt topptursberg. Går man från fjällparkeringen i Tänndalen är det inte så långt och det finns många fantastiska åk att ta där i dom flesta vädersträck. Kolla bara Lavinprognoser.se innan och se till att ni har lavinutrustning med er och vet hur man använder den.

Randonné
Lavinutrustning

Säkerhet

I många av offpistområdena finns lavinfarlig terräng. Åk inte i här om du inte har rätt utrustning och vet att det är säkra snöförhållanden. Respektera avspärrningar och skyltar. Skidpatrullen finns till din hjälp om du har frågor.

Säkerhet i fjällen

Aktuellt väder

Snödjup i terräng 100
Vindstatus Lugnt (0 - 0.2 m/s)
Snöfall senaste 24h 0
Temperatur 0
Väderförhållande Klart