Redo för lite äventyr?

Skidbussen

I år kommer skidbussen traditionsenligt att trafikera sträckan mellan våra byar. Detta i ett gemensamt beslut med liftanläggningarna och Thunells. Men allt kommer inte att vara enligt tradition.

Länge har devisen varit att alla ska få plats. Men av förklarliga skäl kommer det inte att vara så detta år. Bussen har begränsat antal platser och när dessa är fulla kommer inga passagerare att få gå på. Chauffören har rätt att neka påstigande. Detta på grund av avstånd- och säkerhetsskäl. Det kan tyvärr medföra att alla som vill inte får plats. Vi hoppas innerligt att detta inte orsakar er problem och ber er att ha förståelse för detta i år. Vi har nu  ingen möjlighet att sätta in extra avgångar eller bussar för att avhjälpa detta utan det är bussen som kommer enligt tidtabell som finns att tillgå. Därför ber vi er att i första hand ta bilen eller alternativa resvägar.

Tidtabell 2020–2021

Ta gärna bilen i år

Skidbussen är att fantastiskt transportmedel ett miljövänligt sätt att resa tillsammans på. Men just i år rekommenderar vi de som kan att ta bilen. Under sommaren har vi arbetat med att bredda parkeringar runt om i vårt område, men det kommer nog att bli ganska trångt ändå. Vi ber er ha överseende med det, detta speciella år. Vi gör vårt bästa för att ni ska få plats.

Regler och riktlinjer för bussresan

  • All påstigning sker på eget ansvar och i mån av plats, vi kan tyvärr inte reservera eller garantera en plats
  • Du som kliver på bussen är fullt frisk och helt utan symptom
  • Du ska ha ett giltigt färdbevis innan påstigning (spårknapp eller liftkort), du kan också köpa din biljett på ltr.se
  • Om det blir kö vid av- eller påstigning, tänk på att hålla avståndet. Ta hand om varandra!

Om skidbussen

Med skidbussen tar du dig (vanliga år) snabbt och enkelt mellan de olika anläggningarna och längdspåren i området. Med giltigt alpint Fjällspass (skipass för alla anläggningar) eller Längdspårknapp åker du fritt och hur mycket du vill. Övriga resenärer kan köpa veckokort, dagskort eller enkel resa. I samarbete med Thunells kommer skidbussen att gå även säsongen 2020/2021.

Skidbussen är ett samarbete mellan Thunells och Destination Funäsfjällen. Har du frågor om din bussresa kan du höra av dig direkt till Thunells eller till oss på Destinationen.