Redo för lite äventyr?

En personlig skidskola för små och stora

Vår egna skidskola bjuder in till äventyr för alla, oavsett om din skidkarriär precis har börjat eller om du vill ta din skidåkning till en högre nivå. Vi erbjuder en personlig och engagerad skidskola som ser dig och lägger tid på dig. Hos oss blir du inte en i mängden, vi tror att grunden till utveckling på skidor ligger i tillit, engagemang och glädje.

 

COVID-19: Riktlinjer för en trygg skidskola

 1. Vid symptom – stanna hemma! Här har skidinstruktören sista ordet, och om denne anser att barnet uppvisar symptom får barnet tyvärr ej delta.
 2. Avbokningsskyddet är uppgraderat – behöver du boka av får du hela beloppet tillbaka.
 3. Vi sprider ut samlingsplatserna ordentligt.
 4. Vi håller avstånd vid samlingar.
 5. Endast en förälder tillåts lämna och hämta, och helst ser vi att barnen kommer fram själva till oss.
 6. Fysisk kontakt undviks så långt det går. Därför kommer vi i år fokusera på att lära barnen att klara sig själva så långt det är möjligt. Vi kommer exempelvis att träna på att ställa sig upp själv och att ta liften utan hjälp.
 7. Västar kommer ej användas – vi kör med klistermärken på hjälmar istället.

Läs mer

 

Så går det till

Bokning sker senast en vecka innan lektionsstart. Boka kan du göra via mejl på skidskola@funasdalenberghotell.se.
Skulle du vilja boka i sista minuten kan du göra det i mån av plats i liftkortskassan på Kåvans Gästcenter. Har du frågor kontakta oss gärna på skidskola@funasdalenberghotell.se

Priser

 • Grupplektion i 5 dagar á 1,5 tim lektion. 1200 kr
 • Grupplektion i 3 dagar á 1,5 tim lektion. 1000 kr
 • Privatlektion 1 timme. 700 kr
 • Privatlektion 1,5 timme. 1500 kr

 

Grupper

Upptäckarna (Mycket lätt åkning 7–9 år)

Med upptäckarna börjar du din skidkarriär i Funäsdalens skidkola. Fokus ligger på att upptäcka att skidor är fantastiskt roligt. Vi lär oss hur man plogar, får stopp och åker knapplift. Vi håller mest till i och runt Lolandet där vi lär oss skidåkningens grunder.

Utforskarna (Lätt åkning 7–9 år)

Bokningsbar måndagar med antingen 3 eller 5 dagar max 5 personer. Utforskarna börjar se sig omkring lite mer på berget. Plogen sitter sen innan och nu börjar vi se oss omkring efter lite nya ställen att åka, samtidigt som vi försöker hålla skidorna parallella mellan svängarna. Oss hittar du till en början i Lolandet, sen försvinner vi mot parken och kanske till och med upp till toppen! Lite roliga skogsstigar sitter ju aldrig fel heller!

Utmanarna (Medelsvår åkning 7–9 år)

Utmanarna tänjer sina gränser ytterligare. Nu ligger fokus på att köra med parallella skidor i både blåa och röda backar för att kunna kontrollera farten. Du hittar oss ofta ute i systemet där vi testar nya utmaningar varje dag – både i och lite utanför pisten.

Äventyrarna (Avancerad åkning 7–9 år)

För äventyrarna ligger hela Berget öppet. Vi åker överallt och siktar på att åka parallellt överallt, samtidigt som vi försöker svänga hela tiden för att kontrollera farten. Vi åker överallt i alla typer av terräng och pister och söker ständigt nästa äventyr.