Redo för lite äventyr?

Cykling

Cykla i Funäsdalen

Välkommen till ett cykelparadis

Gillar du fjällcykling så har du kommit rätt. Hos oss finns det fjällcykling för alla. Cykla över högfjället, nerför dalar och längs slingrande flowtrails. Sammanlagt får du tillgång till hela 180 km cykelleder, 31 leder i cykelparker och 3 liftanläggningar och stigar i Funäsdalen med omnejd.

Cykling på Funäsdalsberget

På toppen av Funäsdalsberget kan du uppleva fjällcykling när det är som bäst! Till toppen tar du dig bekymmersfritt med Gondolen. Väl uppe på toppen kan du välja mellan Bergspasset eller Panoraman. Njut av vyerna – och avsluta med en lunch eller fika på Toppstugan!

I anslutning till Gondolens dalstation hittar du en barnvänlig bikepark som är öppen dygnet runt – och dessutom helt gratis! Här kan barnen bl.a. utforska roliga fartvågor, träna kurvteknik och testa små ramper.

Här finns både leder för dig som är ny på mountainbike och för dig som söker utmaningar. Fråga gärna om ledtips i några av byns sportbutiker. Behöver du hyra grejer finns både cyklar och utrustning för uthyrning.

Se tips på cykelturer

Prislista Fjällpass Ledcykling 2024

Vuxen

1 dag: 150:-

2 dagar: 280 :-

3 dagar: 390:-

4 dagar: 490:-

5 dagar: 590:-

6-8 dagar: 680:-

Säsong: 1100:-

Ungdom 7-17 år

1 dag: 75:-

2 dagar: 140:-

3 dagar: 195:-

4 dagar: 245:-

5 dagar: 295:-

6-8 dagar: 340:-

Säsong: 550:-

Funäsfjällens Ledbolag

Funäsfjällens Ledbolag ansvarar för cykellederna i hela Funäsfjällen. För oss är fjällen det finaste vi har. Funäsfjällens Ledbolag underhåller och utvecklar ledsystemet för att skapa en långsiktig, hållbar närmiljö. Intäkterna från Fjällpassen går direkt tillbaka till området – genom att bl.a. spånga och grusa leder samt ersätta berörda markägare. Här betalar du för fantastisk ledcykling i en storslagen fjällmiljö och för en hållbar och välmående fjällvärld i generationer framåt.

Villkor

Vid köp av Fjällpass Cykel eller Fjällpass Ledcykling godkänner du följande villkor och åtar dig:

Att utanför vägnätet bara cykla längs anvisad och markerad led.
Att inte cykla på stängd led eller vid sidan om leden.
Att ta hänsyn till andra cyklister och gående på leden.
Att följa anvisningar från ledvärd, annan personal eller digitala kanaler som tillhör Funäsfjällens Ledbolag.

Fjällpass Cykel är personligt och ska kunna uppvisas på förfrågan av ledvärd.
Ibland blir vi av säkerhetsskäl tvungna att tillfälligt stänga eller dra om vissa sträckor av leden. Aktuell information finns lättillgängligt i appen: Spår och leder Funäsfjällen.
All cykling sker på egen risk.

 

Cykla med guide

Funäsfjällen har flertalet kunniga guider och turer du kan boka. De guidar dig kunnigt runt om i våra vackra fjäll:

Albin och gänget på Fjällnäs Explore

Louise Östberg på 365 äventyr

Jon Wagenius på Strapatser

Henrik Svetsnoff på Funäsdalens Cykel och Fritid

Hyr cykel

Elcykel - vad gäller?

På privat mark på våra officiella cykelleder får du cykla på elcykel, dock inte på statens marker. Om motoreffekten är över 250 w klassas den som motordrivet fordon enligt Naturvårdsverket dispens för körning utanför väg. Om motoreffekten är över 250 w och ger ett krafttillskott över 25 km/h klassas det som ”motordrivet fordon” och faller in i kategorierna moped klass 1-2 samt lätt eller tung motorcykel, beroende på max effekt/hastighet. Förutom markägarens tillstånd krävs för dessa fordon även en dispens från förbudet i terrängkörningslagen för att köras på barmark utanför väg.

I appen Spår & Leder Funäsfjällen finns information för respektive led huruvida det är ok med elcykel eller inte.

Spår och Leder Funäsfjällen