Redo för lite äventyr?

Cykling

Cykla i Funäsdalen

Välkommen till ett cykelparadis

Gillar du fjällcykling så har du kommit rätt. Hos oss finns det fjällcykling för alla. Cykla över högfjället, nerför dalar och längs slingrande flowtrails. Sammanlagd får du tillgång till hela 42 mil cykelleder och stigar i Funäsdalen med omnejd.

Se tips på cykelturer

Här finns både leder för dig som är ny på mountainbike och för dig som söker utmaningar. Fråga gärna om ledtips i några av våra sportbutiker. Behöver du hyra grejer finns både cyklar och utrustning för uthyrning.

Här kan du hyra

Cykelkarta

I Funäsfjällen finns det cykelleder för alla. Du kan välja bland både fartfylld liftburen cykling i flowleder, vindlande fjällcykling i cross-countrystil och slingrande lands- eller grusvägscykling. Det finns leder som passar alltifrån den peppade nybörjaren till den snabba erfarna cyklisten. Har du ingen egen hyr du enkelt en cykel som passar din stil.

Cykelkarta i pdf format Fjällpass för cykel Appen ”Spår och leder i Funäsfjällen”

Aktuellt

Vi skapar Sveriges största cykelarena för fjällcykling

Sommaren 2021 står återigen en ny uppdaterad cykelarena färdig och mer planeras att byggas. Sett till leder och den geografiska storleken på cykelområdet kommer de tre byarna Tänndalen, Ramundberget och Funäsdalen att bli Sveriges största cykelarena för fjällcykling.

Läs mer

Cykla med guide

Funäsfjällen har flertalet kunniga guider och turer du kan boka. De guidar dig kunnigt runt om i våra vackra fjäll:

Albin och gänget på Fjällnäs Explore

Louise Östberg på 365 äventyr

Jon Wagenius på Strapatser

Henrik Svetsnoff på Funäsdalens Cykel och Fritid