Redo för lite äventyr?

Restauranger & kaféer

I Funäsdalen finns allt från snabbmat till lyxmat. Här finns en lång tradition av att erbjuda närproducerade livsmedel. Till och med ölen är närproducerad från bryggeriet Härjebrygg.

Fjällrestaurangen

I Fjällrestaurangen på Hotell Funäsdalen serveras vällagad mat med utvalda lokala råvaror i en skön atmosfär. Fjällrestaurangen har öppet från tidig morgon till sen kväll.

Läs mer Boka bord

Foto © Emrik Jansson

Toppstugan

Det är ett måste att göra ett besök här när ni är i Funäsfjällen. Vi bjuder på en enastående utsikt över Funäsdalen och fjällen runt omkring. Härifrån ser man ända till Sylarna i norr och Sonfjället i söder. Här serveras lunch, fika och middag.

Läs mer

 

Nya Jonssons Konditori

Ett mysigt kafé mitt i byn där du kan köpa färskt matbröd, bullar, kondisbitar och andra godsaker, allt bakat i vårt bageri. Tårtor finns mot beställning. Alla produkter är så långt det är möjligt bakade på ekologiska råvaror. Lokalt i första hand. Här används inte heller några onödiga tillsatser. Allt görs från grunden och allt går att få som take away.

Servering:
Lättare lunch, så som pajer, varma mackor, sallad, dagens soppa.

Öppettider & menyer

Alla restauranger och kaféer

Fjällpizzan

Din lokala pizzeria.
Telefon: 0684-293 66
Adress: Rörosvägen 20
Facebook: Fjällpizzan

Skoogs Krog & Logi

Vi lagar maten med kärlek & nyfikenhet. Skapandet av rätterna börjar långt innan råvarorna hamnar på tallriken. Det som serveras är antingen odlat eller plockat här i Funäsfjällen eller hämtat från närliggande gårdar och producenter som har samma hållbara tänk som oss.

Telefon: 0684-215 50
Adress: Rörosvägen 4
Webb: Skoogs Krog & Logi

Skoogs Bistro & Deli

På Skoogs Bistro kan du slinka in på ett glas eller en avslappnad middag. Menyn är varierande efter vad säsongen har att erbjuda. I Delin kan ni handla kött från lokala gårdar, fisk och skaldjur från Åre atlantfisk eller varför inte vår egna chark. Vi tillverkar även marmelad och sylt från fjällens blommor och bär och bakar surdegsbröd i vedugnen.

Telefon: 0684-215 50
Adress: Rörosvägen 4
Webb: Skoogs Bistro & Deli

Hemma hos Edith

Bageri och konditori.
Telefon: 0722-14 60 74
Adress: Rörosvägen 4
E-post: hello@hemmahosedith.se
Webb:
Hemmahosedith.se

Eriks kök och bar

Restaurang, sportbar och nattklubb
Telefon: 0684-210 06
Adress: Vintergatan 3
Webb: Erikskokobar.se

Café Loftet

Restaurang & café
Telefon: 0684-291 49
Adress: Rörosvägen 18
E-post: info@cafeloftet.se
Webb: cafeloftet.se