Redo för lite äventyr?

Restauranger & kaféer

I Funäsdalen finns allt från snabbmat till lyxmat. Här finns en lång tradition av att erbjuda närproducerade livsmedel. Till och med ölen är närproducerad från bryggeriet Härjebrygg.

Fjällrestaurangen

I Fjällrestaurangen på Hotell Funäsdalen serveras vällagad mat med utvalda lokala råvaror i en skön atmosfär. Här ger vi dig chansen att prova flera rätter baserade på lokala råvaror. Välkommen att slå dig ner innan middagen framför brasan i vår loungen eller i baren.

Foto © Emrik Jansson

Toppstugan

Det är ett måste att göra ett besök här när ni är i Funäsfjällen. Vi bjuder på en enastående utsikt över Funäsdalen och fjällen runt omkring. Härifrån ser man ända till Sylarna i norr och Sonfjället i söder. Här serveras lunch, fika och middag.

Läs mer

 

Nya Jonssons Konditori

Ett mysigt kafé mitt i byn där du kan köpa färskt matbröd, bullar, kondisbitar och andra godsaker, allt bakat i vårt bageri. Tårtor finns mot beställning. Alla produkter är så långt det är möjligt bakade på ekologiska råvaror. Lokalt i första hand. Här används inte heller några onödiga tillsatser. Allt görs från grunden och allt går att få som take away.

Servering:
Lättare lunch, så som pajer, varma mackor, sallad, dagens soppa.

Öppettider och menyer:
Nyajonssons.se

Alla restauranger och kaféer

Fjällpizzan

Din lokala pizzeria.
Telefon: 0684-293 66
Adress: Rörosvägen 20
Facebook: Fjällpizzan

Skoogs Krog & Logi

Krog, bistro och deli. Här lagas maten med kärlek & nyfikenhet. På Skoogs Krog serverar vi en fast fyra-rätters. I bistron serveras en varierande meny anpassad efter dagens råvaror och i delin säljer vi bland annat vår egen chark och råvaror från lokala producenter.
Telefon: 0684-215 50
Adress: Rörosvägen 4
Webb: Skoogs Bistro

Hemma hos Edith

Bageri och konditori.
Telefon: 0722-14 60 74
Adress: Rörosvägen 4
E-post: hello@hemmahosedith.se
Webb:
Hemmahosedith.se

Eriks kök och bar

Restaurang, sportbar och nattklubb
Telefon: 0684-210 06
Adress: Vintergatan 3
Webb: Erikskokobar.se

Café Loftet

Restaurang & café
Telefon: 0684-291 49
Adress: Rörosvägen 18
E-post: info@cafeloftet.se
Webb: cafeloftet.se