Redo för lite äventyr?

Boende i Funäsdalen

Vandrarhem

Vandrarhemmet i byn

Här bor du lite enklare men fortfarande nära till allt i byn. Vandrarhemmet ligger i samma byggnad som Hotell Funäsdalen. Ljusa, fräscha och öppna ytor och hemtrevliga rum. Vandrarhemmet är i två plan och totalt finns här 13 rum i olika storlekar.


Boka nu

Läs mer om Vandrarhemmet

North Mountain Lodge

Här bor du som vill njuta av allt som fjällen har att erbjuda, sommar som vinter. Med längdskidor och skoter tar du dig från dörren direkt ut i fjällvärlden, och du befinner dig mitt i Skandinaviens största skidområde för alpint och toppturer. Här trivs träningsgrupper och familjer i olika typer av boenden. Generösa ytor med nytt gym och vallrum gör det enkelt att vara aktiv.


Boka nu

Läs mer om North Mountain Lodge

Stugor och lägenheter

Funäs Fjällby

Funäs Fjällby erbjuder nybyggda lägenheter med ski-in/ski-out vid foten av Funäsdalsberget. Här bor du mitt i mellan Kåvan Express och Lolandet (barnområde) åt ena hållet och Funäsparken åt andra.

Boka nu

Läs mer om Funäs Fjällby

Funäs Ski Lodge

Alldeles vid foten av Funäsdalsberget, ett stenkast från bycentrum hittar du Funäs Ski Lodge. Lodgen består av sex fristående byggnader med 5-8 lägenheter i varje. Totalt 34 moderna lägenheter av hög kvalitet, med alla bekvämligheter du behöver för en avkopplande vistelse.

Boka nu

Läs mer om Funäs Ski Lodge

Funäsdalsporten

Tvärs över gatan från Röstbergsliften ligger nybyggda etagelägenheter med bastu och braskamin. Här bor du med närhet till både Funäsdalsberget och Röstberget med utsikt över Anåfjället i norr och Skarvarna i söder.

Boka nu

Läs mer om Funäsdalsporten

Funäsdalsporten Röda Husen

Funäsdalsporten Röda Husen har välplanerade lägenheter med endast 150 m till Röstbergsliften som tar dig till toppen av Funäsdalsberget. Här bor du med utsikt över berget, sjön och byn.

Boka nu

Läs mer om Funäsdalsporten Röda Husen

Kåvan Townhouse

Nybyggda lägenheter med fokus på smarta förvaringar samt möjlighet till att ta hand om sin utrustning. Från lägenheterna, som ligger granne med pisten, kan du ta på och av skidorna precis utanför dörren.

Boka nu

Läs mer om Kåvan Townhouse

Kåvanstugorna

Om du vill hyra en egen fjällstuga så finns många alternativ runt omkring Funäsdalen. Två av dem är Kåvanstugorna med plats för upp till 8 personer.

Boka nu

Läs mer om Kåvanstugorna

Lodge Skars

Lodge Skars passar bra för träningsgrupper och större sällskap som uppskattar att bo bekvämt med hög standard. Totalt finns 8 sovrum med totalt 18 bäddar.

Boka nu

Läs mer om Lodge Skars

Salomons väg

Nybyggda boende á 53-75kvm, utrustade med bastu och braskamin. 5 min promenad från Röstbergsliften.

Boka nu

Läs mer om Salomons väg

Sjöängsvägen

Här bor du med närhet till både Funäsdalssjön, längdspår och Gondolen. Lägenheten är 126 kvm i etage, med plats för 10+1 personer fördelat på 5 sovrum. Ljusinsläpp från tre håll och vacker utsikt över Funäsdalssjön.

Boka nu

Läs mer om Sjöängsvägen

Ski Village

Välplanerade, moderna lägenheter nära liften. Här bor du med utsikt över berget, sjön och byn. På tio minuters promenadavstånd ligger Funäsdalen by.

Boka nu

Läs mer om Ski Village
Viste

Viste

Viste är en modern och nyutvecklad fjällby med bästa möjliga ski-in/ski-out läge bredvid sexstolsliften Kåvan Express.

Boka nu

Läs mer om Viste

Ömsedal

Ömsedal erbjuder nybyggda lägenheter med ski-in/ski-out vid Parkliften och foten av Funäsdalsberget.

Boka nu

Läs mer om Ömsedal

Boenden för alla i Funäsfjällen

De olika områdena – Kåvan, Röstberget, Funäsdalen by – har alla sina unika fördelar. I Kåvan hittar du både genuina fjällstugor men också nybyggda lägenheter med Funäsdalsbergets bästa ski-in/ski-out medan Röstberget bjuder på funktionella lägenheter med närhet till både backar, längdspår, vandrings- och cykelleder och byn. På Hotell Funäsdalen bor ni mitt i byn med närhet till både butiker, restauranger och med Gondolen på andra sidan vägen. Här kan du välja mellan all-inclusive, halvpension eller bara frukost inkluderat. Är ni en stor grupp som vill bo tillsammans med hög standard passar Lodge Skars er perfekt.

Bilder från Ömsedal i Kåvan, Funäsdalen.

Funäsdalsbergets ski-in/ski-out

I Funäsdalen hittar du olika typer av boende med ski-in/ski-out för både den lilla eller stora familjen. Många av våra boende ligger i anslutning till någon av Funäsdalsbergets sex liftar eller ett par hundra meter gångväg därifrån. I nybyggda lägenheter i Kåvan bor du med Funäsdalsbergets främsta ski-in/ski-out. Här kan du bokstavligen hoppa på skidorna utanför dörren och glida ner till liften från boenden som Funäs Fjällby, Kåvan Townhouse och Kåvan Chalet. På Röstberget hittar du ett stort urval av lägenheter i varierande storlekar alla inom 500 meters gångavstånd från Röstbergsliften. På Hotell Funäsdalen och Funäsdalens vandrarhem bor du mitt i byn, med Gondolen på andra sidan vägen och byns butiker och restauranger inom några få hundra meter. Njut av utsikten över skarvarna och Funäsdalsberget med närhet till både lift, backar, butiker och restauranger!

Boende i Funäsdalen för familjer

Som gäst i Funäsdalen vill vi att du ska njuta av alla de aktiviteter Funäsdalsberget och kringliggande fjäll har att erbjuda. På Röstberget hittar du lägenheter för både den stora och lilla familjen. Här bor ni bekvämt i funktionella lägenheter anpassade för fjälläventyr. Från samtliga boende på Röstberget når du lift, backar, längdskidspår, cykel- och vandringsleder på bara ett par minuter. Dessutom ligger Funäsdalens by med butiker och restauranger knappt 10 minuters promenad bort. Här kan du njuta av mysiga hemmakvällar och avsluta dagen med bastubad vilket många av lägenheterna erbjuder.

Bilder från Funäsdalsporten Röstberget, Funäsdalen.

Funäsdalens bästa stuga

Oavsett om du vill hyra stuga, lägenhet eller bo på hotell eller vandrarhem i Funäsdalen så har vi något för dig. Ta med kollegorna eller kompisgänget och hyr lyxiga Lodge Skars – ett stort boende med självhushåll och gemensamma ytor som bjuder in till umgänge. Eller hyr en genuin fjällstuga i Kåvan, här bor du med skogen som närmsta granne. Här finns boende som passar alla!

Prisvärda paket och erbjudande

Hos oss hittar du prisvärda paket och erbjudande året runt. Oavsett om du är på jakt efter ett enkelt boende, all-inclusive eller ett paket som inkluderar skidåkning eller andra aktiviteter hittar du det här hos oss. Vi har paketerbjudande med boende i lägenhet, stuga, på hotell och vandrarhem. Här hittar du prisvärda paketerbjudande i Funäsdalen som passar alla. För den skidsugna rekommenderar vi Skidåkarpaketet – plocka upp förladdade Skipass i samband med incheckningen så är ni redo att ge er ut i backarna direkt. Vill du sätta guldkant på vistelsen rekommenderar vi ett all-inclusivepaket där gondolbiljett och lunch på Toppstugan eller i Kåvan ingår. Du hittar alla våra paketerbjudande här!

Upplevelserika högtider i Funäsdalen

Drömmer du om en vit jul? Eller en påskafton på mjuk manchester? Högtider som jul, nyår och påsk är populära veckor att besöka Funäsdalen. Här kan du vakna i ett vitt vinterlandskap på julaftonsmorgon och se Kalle Anka och hans vänner till ljudet av en sprakande brasa i bakgrunden. Eller inleda ett nytt år med knastrande snö under fötterna och känna vintersolen värma vindbitna kinder när du cruisar nedför backarna på Funäsdalsberget. Påskveckorna bjuder ofta på en hel del vårsol och njutfull vårskidåkning (kom ihåg solkärmen)! Avnjut en långlunch på Toppstugans solterass eller i en solgrop intill backen. Högtidsveckorna bokas ofta tidigt så se till att säkra ditt favoritboende innan det är för sent!

Boende med självhushåll i fjällen

Föredrar du lugna hemmakvällar och mysiga frukostar framför en sprakande brasa är självhushåll i lägenhet ett perfekt val för dig. Kåvan Townhouse erbjuder nybyggda lägenheter i pisten med eldstad och rymliga ytor som bjuder in till umgänge och gemenskap. Förutom eldstad erbjuder lägenheterna torkskåp, fullt utrustat kök och bastu. Några av lägenheterna är dessutom djurtillåtna. När du hyr stuga eller lägenhet genom oss ingår slutstädning alltid – så att du kan maxa upplevelserna i Funäsdalen!

Ta med hunden på semester

För oss är det en självklarhet att hunden ska med på semestern – oavsett om det är skidsemester eller sommarsemester. Vi erbjuder därför olika typer av boende som är djurtillåtna. Här hittar du hotellrum, vandrarhem, lägenheter och stugor som välkomnar fyrbenta familjemedlemmar.