Redo för lite äventyr?

En levande fjällby

Välkommen till en riktig fjällby i Härjedalen

Funäsdalen (sydsamiska: Bienjedaelie) ligger i Härjedalen nära den norska gränsen och har anor långt bak i tiden. Idag är den mest känd som en prisbelönt skidort men den är också centrum för den sydsamiska kulturen. Här finns en lång och gedigen kultur av att välkomna besökare, Hotell Funäsdalen tillhör den svenska fjällvärldens mer klassiska hotell med anor från 1947.

Idag bor det strax över tusen invånare i Funäsdalen, men på vintern mångfaldigas antalet. Fjällbyn är själva navet i Funäsfjällen, och den första destinationen du anländer till med bil. Vid foten av Funäsdalsberget ligger byn med sport- och matbutiker, restauranger, systembolag, museum och konditorier. Här finns inget O’Learys eller snabbmatskedja, men väl ett  ölbryggeri och lokalt producerat mat. Välkommen till en riktig fjällby.

Service & tjänster

Fjällsport

Här kan du hyra skidor, boka aktiviteter, shoppa sportutrustning, lämna in skidorna för prepp och få experthjälp med bootfitting. Vi har även fiskeutrustning, skor, regn- och friluftskläder. Besök oss i butiken, vi berättar gärna om det senaste skvallret från fjället!
Telefon: 0684-21430
Adress: Rörosvägen 9
E-post: info@funasdalenberghotell.se

Topsport

Butiken har ett brett utbud inom outdoor och tillbehör för sport och fritid. Här finns även det du behöver för fiske, kartor, cykeltillbehör, miniapotek för din hund och annat som du behöver för att vistas i naturen.
Telefon: 0684-21435
Adress: Rörosvägen 16

Sportstugan

Liten fin butik med stort sortiment från kända varumärken.
Telefon: 070-360 88 80
Adress: Rörosvägen 18
E-post: marie@kjaergaards.se

Fjällpralinen

Handgjorda chokladpraliner med smaker av fjället, tillverkade i Funäsdalen.
Adress: Rörosvägen 30
Telefon: 070-298 83 66

ICA Supermarket Funäsdalen

Hos oss hittar du såväl fina färskvaror och lokala delikatesser som prisvärd vardagsmat.
Adress: Rörosvägen 13 A.
Telefon: 0684-21007

Coop Konsum Funäsdalen

Din lokala Konsumbutik.
Telefon: 0684-551 510
Adress: Rörosvägen 40

 

Systembolaget

Ditt lokala systembolag.
Telefon: 0684-66 82 00
Adress: Sjöängsvägen 2
Webb: Systembolaget.se

Trolltrumman, Inne & Ute

Inredningsbutik.
Telefon: 0684 210 01
Adress: Rörosvägen 8
E-post: info@trolltrumman.se
Webb: Facebook

För dig som funderar på att flytta hit

Bo i en levande fjällby mitt bland storslagna fjäll. Funäsdalen är byn som utgör navet av Funäsfjällen, beläget precis vid foten av Funäsdalsberget. Med strax över 1000 invånare hittar du lugnet samtidigt som du har nära till allt. Från byn har du utsikt över Funäsdalsjön och fjällen Skarvarna och du har alltid nära till stora och små upplevelser. Till Svegs flygplats har du 1,5 timme och till Röros i Norge har du lite drygt 1 timme.

I Härjedalen har du möjlighet att kombinera jobb, familj och ett rikt friluftsliv. Vill du veta mer om jobb, bostad, barnomsorg, skola eller annat som känns angeläget inför en flytt? Kontakta kommunens inflyttarservice som kan lotsa dig utifrån dina behov. Naringsliv@herjedalen.se

Är du på plats?

Vi har samlat all aktuell information som du kan tänkas behöva när du är på plats hos oss som öppettider, väderförhållanden, webbkameror och pistkarta.

På plats

Saknar du utrustning?

Vill du resa lätt, har du ingen skidutrustning eller glömde du hjälmen hemma? Du kan vara lugn. I byn finns flera sportbutiker med uthyrning.

Hyra utrustning

Ta sig till Funäsdalen

Till oss tar du dig med bil, buss, tåg eller flyg. Vi ligger mitt i Funäsfjallen, granne med Tänndalen, Ramundberget, Bruksvallarna och Tännäs i området som kallas Funäsfjällen.

Att resa till Funäsdalen