Redo för lite äventyr?

Utmärkelser vi är stolta över

Sveriges bästa skidort 2019

Tillsammans med våra grannorter i Funäsfjällen har vi blivit framröstade av Freerides läsare som bästa svenska skidort 2019.

Vi delar priset med Kappruet, Ramundberget, Tänndalen, Tänndalsvallen och Tännäskröket.
Läs mer hos Freeride.se

Tredje plats, Nordens bästa Skidort

Sedan fyra år tillbaka genomför undersökningsföretaget Nordic Bench en gästundersökning bland fjällbesökare i Norge och Sverige. I undersökningen deltog ca 4500 besökare och återigen hamnar Funäsdalen högt med en fin tredjeplats. Funäsdalen har tillsammans med sina grannar Tänndalen och Ramundberget väldigt höga värden i denna undersökning vilket också placerar dem högst upp i undersökningen.

Undersökningen mäter i första hand sannolikheten i att man som gäst skulle rekommendera resmålet till någon annan. Funäsdalen har tillsammans med sina grannar Tänndalen och Ramundberget väldigt höga värden i denna undersökning vilket också placerar dem högst upp i undersökningen.

– Detta visar på att vi inte bara har det liftkort som erbjuder flest och längst backar utan att vi tillsammans i Funäsfjällen faktiskt ger våra gäster en riktigt bra fjällupplevelse. Vi tar inga gäster för givet utan vet att vi varje dag måste anstränga oss lite mer för att addera det där lilla extra till våra besökare , säger Ted Wengler, VD Funäsdalen Berg och Hotell.

Funäsdalen är den genuina fjällbyn som sedan 2014 har sin gondol som landmärke och som tar fjällturister upp på Funäsdalsberget både sommar och vinter. Även i vinter så arrangeras ett antal Europacuptävlingar här vilket gör att byn fylls av tävlande från hela Europa under ett par veckor i november.

– Vi älskar mixen av både världselit inom alpin skidåkning och friåkare som njuter av fantastisk offpiståkning, en av Sveriges bästa parker samt ett barnområde som skapar framtida skidhjältar, säger Ted Wengler

Faktorer som tar Funäsdalen och resten av Funäsfjällen till toppen i denna undersökning är tillgången till längdskidåkning, brett utbud av boende, bra nedfarter och inte minst ett fint gästbemötande. Det finns alltså en koppling mellan dessa faktorer och sannolikheten att man som gäst skall rekommendera destinationen till någon annan. Att år efter år hamna i topp i denna undersökning tyder på att gästerna uppskattar Funäsdalen och det som byborna, restaurangerna, butikerna och hotellen skapar för sin gäster.

Sveriges näst bästa park

2011 vann vår park pris som bästa park i tidningen Transition. I år har vi tagit en andraplats på sajten Freeride, i tuff konkurrens bland Sveriges alla parker.

Motivering

Funäsdalsberget har störst fallhöjd av anläggningarna som ingår i liftkortet, sedan fem år tillbaka har man en gondol och även den bästa parken i Funäsfjällen, enligt er som har röstat. I parken finns hopp, rails och allt där emellan för alla typer av parkåkare: från den erfarne och hängivne jibbern till de blivande stjärnorna i X-Games som precis inlett sin karriär. Det finns både svarta, röda och blå linjer.

En av Sveriges mest växande skidorter

I branschorganisationen SLAOs senaste rapport framgår det att av de 20 största skidorterna i Sverige är Funäsdalsberget den skidanläggning som växer snabbast.

Funäsdalsberget har sedan länge varit en hemvist för alpin träning och tävling vilket naturligtvis förklaras av att då backarna lämpar sig väldigt bra och håller hög internationell klass. Under säsongen 18/19 arrangerades fyra stycken Europacuptävlingar i storslalom för både herrar och damer, en mängd ungdomstävlingar, inte minst USM i mars och Swedish Slope Style Tour i parken. Men förutom tränings- och tävlingsgrupperna har också de mer traditionella semesterfirande skidåkarna börjat hitta hit.

– Det är oerhört kul att så många söker sig till våra långa och fina backar och ser oss som det vädersäkra alternativet när det gäller både underlag och vind. Vi har ju fördelen av att ligga i ett väderstreck som ofta klarar sig bra från de nordvästliga atlantvindarna och påverkar våra liftar marginellt, säger Ted Wengler, VD Funäsdalen Berg & Hotell.

Inför kommande vinter fortsätter satsningen på den alpina tränings- och tävlingsverksamheten som numera leds av den tidigare världscupåkaren Kajsa Kling.

– Vi kickstartar säsongen med Europacuper i månadsskiftet november/december och sedan rullar det på med träningsläger, skidgymnasieuttagningar och ungdomstävlingar, säger Kajsa Kling