Redo för lite äventyr?

All-inclusive familjepaket

Paketet för familjen som vill maxa dagarna på fjället

Sätt guldkant på vistelsen med all-inclusive

Drömmer du om att ta med familjen på en oförglömlig vandrings- och cykelupplevelse i Funäsfjällen? Då är vårt all-inclusive familjepaket på Hotell Funäsdalen det perfekta valet för er!

Börja dagen på bästa sätt med vår generösa frukostbuffé, ladda upp energin innan ni ger er ut på äventyr i naturen. Hos oss ingår inte bara en, utan tre fantastiska luncher från Fjällrestaurangen. Välj mellan att njuta av den ordinarie lunchen enligt menyn eller ta med er en lunchlåda och ät den medan ni utforskar Funäsfjällen.

I detta paket ingår 4 övernattningar på Hotell Funäsdalen, helpension varav 1 lunch på Toppstugan och 3 luncher från Fjällrestaurangen enl. beskrivning ovan samt en t/r gondolbiljett. När du bokar något av våra paket har du alltid fri avbokning fram till 21 dagar innan ankomst. Paketet kan bokas 19/6-21/9 2024.

Boka nu

Aktivitetsförslag

Dagarna är fyllda med spännande aktiviteter som passar både stora och små äventyrare.

Dag 1: Välkommen till Funäsfjällen! Sträck på benen efter bilresan och lär känna Funäsdalen genom den 4km långa Byvandringen – turen går dessutom förbi en av byns lekplaster! Kom på plats i boendet, njut av en lugn kväll och förbered dig för morgondagens tur.

Dag 2: Ta med en lunchlåda från Fjällrestaurangen. Utmana dig själv med en vandring upp på Anåfjället och belönas med hisnande vyer över det karga landskapet. Stigningen är ganska krävande, men turen upp på kalfjället är kort. Omgivningen kantas av stora klippblock som inlandsisen lämnade efter sig. 1 106 möh når du Ånnfjällstjärnen, en vindskyddad plats för rast, bad och fika. Vill du ännu högre kan du förlänga turen med två kilometer till Ånnfjällstoppen på 1 301 meter. Här kan du njuta av fjällvyer i alla väderstreck en klar dag.

Om det är blåsväder eller om du vill börja med en flackare vandring rekommenderar vi Tevsjön. Ge dig ut på en vindskyddad vandring längs Tevsjöns glittrande vatten och låt dig förföras av dess trolska skönhet. Grillplatsen vid sjön bjuder in till avkoppling och gemenskap mitt i naturen. Ta gärna med något att tända en brasa med, något att grilla samt tillbehör, en termos kaffe och fika.

Dag 3: Idag väntar en tur till toppen av Funäsdalsberget! På toppen av Funäsdalsberget kan du uppleva MTB-leder oavnför trädgränsen. Välj mellan Panoraman eller den något mer utmanande Bergspasset. Från toppen av Funäsdalsberget har ni en makalös utsikt över fjällvärlden och kan njuta av en välsmakande lunch på Toppstugan innan ni tar Gondolen tillbaka ner.

Dag 4: Packa med en lunchlåda från frukosten och se fram emot en härlig dag i högfjällsmiljö. Vi rekommenderar en tur till Livsäterån (vandring) eller Skarvleden (cykling). Turerna startar från Högsta Hållan och ni tar er snabbt upp över trädgränsen. Här har ni milsvida utsikter över fjälltoppar i Sverige och Norge, inte minst över Funäsfjällens två signaturtoppar Lill- och Storskarven.

Dag 5: Avsluta vistelsen med en härlig tur på Röstberget där ni kan upptäcka den historiska kulturbygden och njuta av panoramautsikten över Funäsdalssjön och Ljusnedalssjön innan ni säger adjö till denna fantastiska plats.

Boka ert familjeäventyr i Funäsfjällen idag och skapa minnen för livet!