Redo för lite äventyr?

Fjällvandring för hela familjen

Upplev högfjällsvandring i Funäsdalen

Upplev Funäsfjällen på ett minnesvärt sätt!

Välkommen till en magisk värld av äventyr och natursköna upplevelser i Funäsfjällen! Här är ett exklusivt paket som ger dig chansen att utforska omgivningen till fots och njuta av lugna kvällar i lägenheten.

Utforska Funäsfjällen på dina egna villkor

Andas in den friska luften och låt dig förföras av den mångfald av arter som Funäsfjällen har att erbjuda. Utforska trolska gammelskogar, djurrika myrmarker och föryngringsområden längs fantastiska stigar där varje steg tar dig närmare naturens hjärta.

Vad ingår i paketet?

  • 4 nätter, boende med självhushåll
  • Tur- och returbiljett med Funäsgondolen
  • Lunch på Toppstugan på Funäsdalsberget (1 lunch/person)
  • Turtips och vandringsförslag

Ge dig själv och dina nära och kära en oförglömlig upplevelse i Funäsfjällen. Välkommen till en värld av äventyr och upptäckter i Funäsfjällen!

Boka nu

Vandringsförslag

Dag 1: Välkommen till Funäsfjällen! Sträck på benen efter bilresan och lär känna Funäsdalen genom den 4km långa Byvandringen – turen går dessutom förbi en av byns lekplaster! Kom på plats i boendet, njut av en lugn kväll och förbered dig för morgondagens tur.

Dag 2: Utmana dig själv med en vandring upp på Anåfjället och belönas med hisnande vyer över det karga landskapet. Stigningen är ganska krävande, men turen upp på kalfjället är kort. Omgivningen kantas av stora klippblock som inlandsisen lämnade efter sig. 1 106 möh når du Ånnfjällstjärnen, en vindskyddad plats för rast, bad och fika. Vill du ännu högre kan du förlänga turen med två kilometer till Ånnfjällstoppen på 1 301 meter. Här kan du njuta av fjällvyer i alla väderstreck en klar dag.

Om det är blåsväder eller om du vill börja med en flackare vandring rekommenderar vi Tevsjön. Ge dig ut på en vindskyddad vandring längs Tevsjöns glittrande vatten och låt dig förföras av dess trolska skönhet. Grillplatsen vid sjön bjuder in till avkoppling och gemenskap mitt i naturen. Ta gärna med något att tända en brasa med, något att grilla samt tillbehör, en termos kaffe och fika.

Dag 3: Idag väntar en tur till toppen av Funäsdalsberget! Är du sliten i benen kan du med fördel ta Gondolen upp till toppen och vandra Långa Bergsturen tillbaka till byn. Långa Bergsturen börjar mitt i byn och med en behaglig stigning tar den dig till toppen av Funäsdalsberget. Turen bjuder på allt från granskog och stigvandring, till spång, myrmarker och kalfjäll. På toppen av Funäsdalsberget hittar du Fjällutsikten med skylt som visar vilka fjäll du har i sikte: Anåfjället, Helags, Sylarna, Stormittåkläppen, Rödfjället, Storaxhögen, Skarvarna och Skarsfjället. Från Fjällutsikten har du 400m till Toppstugan där du avnjuter av god lunch innan nedfärd med Gondolen. Är du mer vandringssugen kan du ta sommarvägen ner för Berget – i så fall kommer du till Röstbergsliftens dalstation.

Dag 4: Sträck på benen innan hemfärd och ta en tur på Röstberget! Upptäck skönheten  med dess charmiga potatisåkrar och historiska kulturbygder. Låt dig omslutas av dofterna från olika trädslag och njut av panoramautsikten över Funäsdalssjön och Ljusnedalssjön.