Redo för lite äventyr?

Progsession Camp i Funäsparken

Aktiviteter

15 april, 2022

Första fysiska snölägret på tre år och deltagarrekord – Progsession Camp i Funäsparken var en succé!

Många såg fram emot snölägret i Funäsdalen. Under två dagar samlades mer än 40 freeski- och snowboardstjejer i Funäsdalen för att åka och utvecklas tillsammans i Funäsparken.

Samtidigt som säsongens sista nationella tävling, Swedish Slopestyle Tour, avgjordes i Funäsdalen arrangerades Progsession Camp i Funäsparken. Under två fina dagar intog mer än 40 tjejer Funäsparken och lärde sig nya tricks, skaffade nya kompisar och planerade kommande säsong.

Progsession har jobbat för att lyfta kvinnlig freeski- och snowboardåkning i över fem år och på lägret i Funäsdalen fanns både tjejer som har varit med sedan starten och de om var där för första gången. Tova Nejne är en av snowboardtjejerna som har varit med på flera läger och utvecklats enormt mycket under åren.

– För mig har Progsession betytt jättemycket och det har varit till extremt stor hjälp för min utveckling. Det har hjälpt både mig som åkare och mitt mentala och hela den biten, säger Tova Nejne.

Inför helgen hade parkansvarig Micke Dabrowski och Funäsparkens shapers skapat en kreativ park där det fanns något för alla nivåer och åldrar.

– Det är roligt att få visa upp våran park och hur vi tycker att det ska se ut med olika möjligheter som öppnar upp för kreativitet. Det har varit superskön stämning och alla som har varit inblandade har gjort sitt, säger Micke Dabrowski, parkansvarig Funäsparken.

Tjejernas åkglädje var på topp hela helgen och kreativiteten flödade.

Parken levererade perfekta förutsättningar för att utvecklas och testa nya saker, något som tjejerna verkligen tog vara på, skriver Sara Sjölund på www.skidor.com.

 

 

På plats under helgen fanns dessutom fem erfarna coacher som stöttade och coachade deltagarna. De imponerades av nivån på åkningen och hur mycket sporterna har utvecklats de senaste åren.

– Jag fungerar bra med att åka med både tjejer och killar. Men det är klart att om man bara är tjejer så blir man lite modigare och vågar ta en helt annan plats i parken. Man vågar utmana varandra och man stöttar varandra. Det blir jag jättepeppad av, säger Tova Nejne.

Stort tack till alla inblandade för fantastiska dagar, vi ses igen nästa säsong!

Foto: Daniel Bernstål