Redo för lite äventyr?

Snöläggning på Funäsdalsberget

Liftar och pister

17 november, 2022

Temperaturen sjönk, kylan kom och luften blev krispig – då startade vi årets snöläggning på Funäsdalsberget. Snöläggarna jobbar nu dygnet runt för att få till en bra grund på berget som håller hela säsongen. I och med snöläggningen är hela Funäsdalsberget avstängt för allmänheten fram till säsongsöppningen den 19 december!
”Snökanoner och snölansar är kraftfulla maskiner som hanterar högt tryck av både vatten och luft. Det betyder att man aldrig skall gå nära en snökanon oavsett om den är igång eller till synes är avstängd. Systemet styrs delvis centralt och automatiskt vilket
 betyder att den kan starta utan att någon i personalen är i omedelbar anslutning till de kanoner som står utställda på berget.”

Innan pistmaskinen har hunnit schakta ut den tillverkade snön bildas stora högar som kan verka inbjudande att leka i eller att åka skidor/pulka ifrån. Det är förenat med livsfara. Även om högarna kan verka små och ofarliga så är de väldigt instabila och man kan lätt begravas i snömassorna. Dessa högar är inte att jämföra med en snöhög som en plogbil har skapat och som barn gärna leker i. För allas trygghet ber vi därför om att respektera att skidanläggningen är en avstängd plats för arbete med stora risker utanför öppna pister och liftarnas öppettider.

Tack för att ni hjälper till att skapa en säker arbetsplats för oss och en härlig plats för skidåkning i snöfyllda vita pister, vi ses på berget den 19 december!

Webbkameror och aktuella öppettider