Redo för lite äventyr?

Sveriges bästa skidort

Liftar och pister

13 mars, 2023

Funäsfjällen är Sveriges bästa skidort 2022/2023

Sveriges åkglada befolkning och en skidkunnig jury har sagt sitt i den årliga omröstningen på Freeride.se – och Funäsfjällen har utsetts till Sveriges bästa skidort! Utöver Funäsdalsberget består Funäsfjällen av Ramundberget, Tänndalen, Tännäskröket, Tänndalsvallen och Kappruet.

Juryns vinnarmotivering lyder:

Funäsfjällen är en destination som levererar genomgående bra åkning under hela säsongen oavsett om du gillar benhård pist, fluffigt puder eller flacka barnbackar. Funäsfjällen är synonymt med genuinitet och har lyckats behålla det äkta och charmiga trots att det idag är en så pass väletablerad destination.

Med Fjällpasset kan du åka skidor på samtliga anläggningar i Funäsfjällen – ett av Sveriges största skidområde med 146 nedfarter fördelat på de sex anläggningarna. Fjällpasset gäller för alpin skidåkning, kvällsskidåkning och på alla skidbussar.

Vi är glada att Funäsdalsberget och Funäsfjällen står för så mycket åkglädje bland de svenska skidentusiasterna.Tack till alla er som röstat och varmt välkomna till Sveriges bästa skidort.

Freeride.se kan du läsa artikeln i sin helhet.

Köp skipass Boka skidsemester

Välkommen till Funäsfjällen, Sveriges bästa skidort!