Redo för lite äventyr?

Ta med hunden i sommar

Paketet för dig som vill semestra med hunden

För oss är det självklart att hunden ska med till fjällen

Med detta paket kan du ta med hunden och njuta av mysiga sommardagar i Funäsdalen. I paketet ingår bl.a. gondolbiljetter och en lunch med fantastisk utsikt på Toppstugan – perfekt att kombinera med en vandring eller löptur på toppen av Funäsdalsberget. På Hotell Funäsdalen startar du dagen på bästa sätt med vår stora frukostbuffé och avslutar dagen med att avnjuta en fast tvårättersmiddag av kockarnas val.

Hundar är välkomna på våra Large och Large Lake View rum samt i våran lobby. Hundar är även välkomna i Gondolen och på Toppstugan i sommar.

I paketet ingår 2 eller 3 övernattningar på Hotell Funäsdalen, husdjurstillägg, gondolbiljett och lunch på Toppstugan. När du bokar något av våra paket har du alltid fri avbokning fram till 21 dagar innan ankomst. Paketet kan bokas med valfri ankomst- och avresedag mellan den 19/6-18/8. Mellan den 19/8-21/9 har gondolen och Toppstugan öppet onsdag till lördag och paketet kan då bokas med ankomstdag tisdag, onsdag, torsdag eller fredag.

Boka nu

Dag 1: Välkommen till Funäsfjällen! Sträck på benen efter bilresan och lär känna Funäsdalen genom den 4km långa Byvandringen. Njut av en lugn kväll och förbered dig för morgondagens tur.

Dag 2: Idag väntar en tur till toppen av Funäsdalsberget! Hit kan alla ta sig med Gondolen. För den vandringslystna rekommenderar vi Långa Bergsturen – turen börjar mitt i byn och med en behaglig stigning tar den dig till toppen av Funäsdalsberget. Turen bjuder på allt från granskog och stigvandring, till spång, myrmarker och kalfjäll. På toppen av Funäsdalsberget hittar du Fjällutsikten med skylt som visar vilka fjäll du har i sikte: Anåfjället, Helags, Sylarna, Stormittåkläppen, Rödfjället, Storaxhögen, Skarvarna och Skarsfjället. Från Fjällutsikten har du 400m till Toppstugan där du avnjuter av god lunch innan nedfärd med Gondolen. Är du mer vandringssugen kan du ta sommarvägen ner för Berget – i så fall kommer du till Röstbergsliftens dalstation och därifrån följer du vägen ner tillbaka till byn.

Dag 3: Sträck på benen innan hemfärd och ta en tur på Röstberget! Upptäck skönheten  med dess charmiga potatisåkrar och historiska kulturbygder. Låt dig omslutas av dofterna från olika trädslag och njut av panoramautsikten över Funäsdalssjön och Ljusnedalssjön.