Redo för lite äventyr?

Lediga tjänster

Välkommen till en magisk arbetsplats i fjällen!

På Funäsdalens Berg & Hotell skapar vi förutsättningar att få uppleva minnesvärda äventyr. Vi delar en genuin glädje för fjällen och alla de upplevelser de bjuder in till året runt. Vi är ett litet team med stor gemenskap, som har kul tillsammans både på och utanför arbete och ställer upp för varandra. Här jobbar vi kreativt, gärna i team och har gästen i fokus i alla lägen. Om du också gillar fartfyllda, varierande arbetsdagar och att ”hugga i” är detta en plats för dig! Nu söker vi nya stjärnor som kan förstärka vårt team från november/december till slutet av april.

Funäsdalsberget är hjärtat i företaget som tillsammans med Hotell Funäsdalen, tre restauranger och en sportbutik skapar Funäsdalens Berg & Hotell.

Detta kan vi erbjuda dig:

 • Kollektivavtal
 • Kostavdrag eller personalmat till förmånligt pris
 • Skipass
 • Förmånliga personalrabatter på alla våra enheter
 • Personalboende

Med fjällen som närmsta granne är äventyren alltid nära

Funäsdalen är den lilla levande fjällbyn med strax över tusen bofasta invånare och ett stort hjärta. Byn är vackert belägen mellan Funäsdalssjön och Funäsdalsberget. Här bor du mitt i byn men med fjällen och alla upplevelser de bjuder in till som närmsta granne. Det stora äventyret eller det stilla lugnet. På fritiden har du möjlighet att åka skidor både utför och på längden, pimpla, köra skoter eller utforska fjällen på valfritt sätt.

Välkommen till fjällen. På riktigt.

Vill du bli en del av vårt team? Välkommen att skicka din ansökan till jobba@funasdalenberghotell.se

Märk din ansökning med vilket jobb du är intresserad av. 

Vi söker:

Liftvärdar till Funäsdalsberget

Vi söker dig som vill arbeta på Funäsdalsberget i vinter. Arbetet innebär massor av möten med våra gäster. Du ser till att de känner sig välkomna och har en trygg vistelse hos oss. Sköter du någon av våra släpliftar är du utomhus större delen av ditt arbetspass. I gondolen och stolliften är du oftast inomhus. Du har möjlighet att variera mellan de olika liftarna och dina arbetsuppgifter är ibland annat än liftkörning. För att du ska trivas tror vi att du tycker om mötet med människor och att du trivs med att hjälpa till. Vissa dagar är det lugnare och andra mer hektiskt.

Vi söker dig som:

Antingen har god kunskap och erfarenhet av att sköta liftar men även dig som inte har tidigare erfarenhet av arbete i skidanläggning.

Tjänsterna omfattar 75% eller 100%.

Maila din ansökan till mattias@funasdalenberghotell.se senast 221031.

Lifttekniker till Funäsdalsberget

Vi söker dig som vill arbeta som lifttekniker på Funäsdalsberget i vinter. Arbetsuppgifterna är varierande men består bland annat av att:

 • Planera och genomföra löpande underhåll och kontroll på Funäsdalsbergets liftar enligt underhållsplan.
 • Säkerställa att liftarna klarar besiktning som genomförs varje år.
 • Felsöka och reparera liftar som går sönder.
 • Utveckla lagerhållning för reservdelar och material.
 • Arbeta enligt FBH:s arbetsmiljöplan.
 • Begära in offerter från leverantörer på de investeringar som görs på liftarna.
 • Utveckla underhållsplaner och arbetssätt.
 • Introducera nya och befintliga liftskötare och skidpatrullörer i hur liftarna fungerar och ska skötas.
 • Utveckla arbetssätt och planering genom omvärldsbevakning, utbildning och besök på andra liftanläggningar.
 • Vara rådgivande när FBH står inför större inköp såsom stora underhållsinsatser och nya liftar.

Till din hjälp har du kunniga kollegor och samarbetspartners och utbildningar på våra liftar och system.

Vi söker dig som:

Har tidigare erfarenhet av liknande arbete.

Tjänsten omfattar 75% eller 100%.

Maila din ansökan till mattias@funasdalenberghotell.se senast 221031.

Receptionist

Vi söker en nya stjärnor till vårt receptionsteam som tycker om att stå i centrum och vill bjuda våra gäster på fantastiska fjällupplevelser. Som receptionist på Hotell Funäsdalen hjälper du gästerna att checka in och ut, göra bokningar och bordsreservationer samt ge tips och berätta om området. Du ansvarar även för att hålla fint i lobbyn samt sälja kioskvaror och liftkort.

Vi söker dig som:

Ser samspelet med gästerna som din största arbetsuppgift och trivs i en flexibel och lösningsorienterad arbetsgrupp. Receptionsteamet och städteamet jobbar tätt tillsammans och har daglig dialog om planering och prioriteringar. Vid behov hjälps vi åt med städningen. Vi ser att du har god datorvana och kan kommunicera väl i skrift och tal på både svenska och engelska. Erfarenhet av receptionsarbete eller annan vana av gästkontakt är meriterande.

Anställningen omfattar 75%.

Städare

Vi söker drivna medarbetare som vill kavla upp ärmarna och bli en del av vårt städteam. Arbetsuppgifterna är att städa vårt hotell, vandrarhem samt de stugor och lägenheter vi förmedlar. Städteamet arbetar tätt med vårt receptionsteam och tillsammans hjälps vi åt att skapa en riktigt bra fjällvistelse för våra gäster.

Vi söker dig som:

Är stolt över ett jobb väl utfört, som är snabb, noggrann, tar initiativ och värderar ett rent och snyggt hotell/ boende lika högt som vi gör. Du kommer ingå i ett team och därför lägger vi stor vikt vid din samarbetsförmåga och en god attityd. Körkort och tidigare hotellerfarenhet är meriterande men inget krav.

Anställningen omfattar 75%.

Dagservis

Som dagservis på Fjällrestaurangen serverar du gästerna frukost och lunch. Du ser till att buffén är välfylld och inbjudande, plockar disk och håller rent och snyggt i lokalen.

På Toppstugan och Café Kåvan står du i kassan, tar betalt, serverar fika och dryck samt serverar mat och plockar disk vid borden.

Vi söker dig som:

Är en skön person som gärna arbetar hårt och tycker att ditt arbete är viktigt. Vi tycker nämligen att det är viktigt och du är en del av ett större sammanhang där vi arbetar tillsammans och alla beståndsdelar är lika viktiga för att vi ska lyckas. Du ska vara en lagspelare och vara flexibel i ditt arbete. Du får gärna har några års erfarenhet som servitris/servitör, men detta är inget krav. Vi ser gärna att du är intresserad av att komma tillbaka till sommarsäsongen, och fungerar allt bra i vinter så kommer det finnas alla möjligheter till det.

Anställningen omfattar 75%.

Kvällservis

Vi söker nya stjärnor till vår kvällservis på Fjällrestaurangen. Här jobbar du med klassisk bordsservering med allt vad det innebär, tjänsten innefattar även bararbete. Du kommer framförallt arbeta kvällar på Fjällrestaurangen. Det betyder att på dagarna har du gott om tid till att utforska området och göra lite vad du vill i våran härliga fjällnatur vi har här uppe.

Vi söker dig som:

Har några års erfarenhet av servering från en á la carterestaurang. Du bör gilla högt tempo och vara lite kunnig inom mat och vin. Du är en skön person som gärna arbetar hårt och tycker att ditt arbete är viktigt, vi tycker nämligen att det är viktigt. Du är en del av ett större sammanhang där vi arbetar tillsammans och alla beståndsdelar är lika viktiga för att vi ska lyckas. Du ska vara en lagspelare och vara flexibel i ditt arbete Vi ser gärna att du är intresserad av att komma tillbaka till sommarsäsongen, och fungerar allt bra i vinter så kommer det finnas alla möjligheter till det.

Anställningen omfattar 75%.

Hovmästare

Som hovmästare på Fjällrestaurangen består dina arbetsuppgifter framförallt av att arbeta och leda servicen under kvällstid, men även en del dryckesarbete i form av menyer, inventering och beställningar kommer att ske. Du kommer jobba vid sidan av och rapportera till en F&B-manager som stöttar dig i allt som behövs.

Vi söker dig som:

Gärna har åtminstone 5 års erfarenhet av matsalsarbete, gärna något av dem åren som hovmästare på en á la carte-restaurang. Du har ett starkt intresse för mat och dryck, samt tycker att god och flexibel service är väldigt viktigt. Du vill leda och utveckla våra medarbetare så att vi kan bli bättre i vår service och i det dagliga arbetet. Slänger vi in en gnutta ödmjukhet och lagarbete i detta så är du personen för oss. Vi ser gärna att du är intresserad av att komma tillbaka till sommarsäsongen, och fungerar allt bra i vinter så kommer det finnas alla möjligheter till det.

Anställningen startar i november/december och omfattar 75%.

Skidlärare

Vill du dela din åkglädje till framtidens skid- och snowboardfantaster och samtidigt få spendera din vinter på snö? Här får du en varierad vardag där du utöver dina skid- eller snowboardlektioner även får ge våra gäster upplevelser i form av event, tävlingar, skidtester och happenings över hela berget. Under din dag kommer du genomföra skidlektioner, färdigställa det som behövs för kommande evenemang och möta våra gäster, stora som små med ett leende. Du kommer få jobba i ett team som samarbetar med liftvärdar, skidpatrull och gänget som driver vår sportbutik Fjällsport.

Vi söker dig som:

Brinner för att åka skidor eller snowboard och gillar att hugga i om det behövs när material behöver roddas inför kommande event. Du behärskar skidorna i hela liftsystemet och har en fallenhet för att lära ut dina färdigheter till barn på rätt nivå. Ett plus är om du även kan behärska snowboard men det är inte ett krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet av skidskola sedan innan i form av utbildningssteg eller praktik.

Här finns möjlighet till både heltid och deltid under säsongen.

Fjällsport-butiksmedarbetare

Vill du spendera din vintersäsong i Funäsfjällen och bli en del av vårt Fjällsport crew? Som Fjällsportare ser du till att våra gäster kittas med vad de behöver både från vår skidhyra och butik! Du ser också till att hyrutrustningen får vallning och slipning och att det är ordning i butiken! Under din lediga tid finns miljoner åk att testa både i och utanför pisterna på Funäsdalsberget eller hos våra grannfjäll!

Vi söker dig som:

Antingen vill jobba hela säsongen (dec-april) men möjlighet finns även för dig som vill jobba delar av säsongen (högsäsongsveckor). Tidigare erfarenhet av skiduthyrning är meriterande.