Redo för lite äventyr?

Skimorace på Funäsdalsberget

Tävling

26 januari, 2022

För sjunde gången arrangerar Funäsdalen Rando & Run Sveriges enda skimorace på Funäsdalsberget

Mitt i Funäsdalen, på Funäsdalsbergets framsida med nästan 400 meter stigning hittar vi en av Sveriges främsta fasta rando- och skimoleder. Den 29:e januari 2022  arrangerar Funäsdalen Rando & Run tävling i tre olika klasser på Funäsdalsberget: topptur, rando och skimo. Samtliga banor bjuder på fantastisk utsikt över Funäsdalen by och kringliggande fjälltoppar. Skimoracet går i teknisk naturlig terräng med fasta skidor på ryggsäck under vissa sträckningar.

Topptursklass
Längd: 9,5 km
Stigning: 400 m
Start: Vintergatan strax ovanför Hotell Eriksgården kl 10:00.

Vid start sidor på säck (är okej att bära på axeln) med gemensam promenad på ca 0,5 km till Vintergatans slut. Där skidor på pjäxor och vidare 500 m på längdspåret. Därefter Långa Bergturen med mjukstigning ca 400 m på 4km och vidare till toppen av Funäsdalsberget via skoterleden på kalfjället. På toppen är det hudar av och åkning ner till gondolen via Tuffingen. Hudar på mot randoledens start och längdtransitspåret tillbaka till Vintergatan och målet.

Randoklass
Längd: 8,5 km
Stigning: 780 m
Start: Vid sjön nedanför Hotell Funäsdalen kl 16:30.

Varv 1 – Vid start skidor på säck och gemensam promenad på ca 0,6 km. När alla tävlande passerat Rörosvägen (84:an) är det fri fart till gondolen. Skidor på pjäxor, följ randoleden vidare mot toppen av Funäsdalsberget 977 möh. På toppen, hudar av och skidåkning ner till gondolen via Tuffingen.

Varv 2 – Hudar på, mot randoleden och vidare mot toppen av Funäsdalsberget 977 möh. På toppen, hudar av och skidåkning ner till gondolen via Tuffingen. Skidor på säck, löpning till busstationen där det är målgång.

Skimoklass
Längd: 13 km
Stigning: 1400 m
Start: Vid sjön nedanför Hotell Funäsdalen kl 16:30.

Varv 1 – Vid start skidor på säck och gemensam promenad på ca 0,6 km. När alla tävlande passerat Rörosvägen (84:an) är det fri fart till gondolen. Skidor på pjäxor vid gondolen, följ pistens högra sida till Lundinsmotet, därifrån vidare i pisten. Pinnenshuset: Hudar av, skidåkning i pisten Tuffingen vidare in på serpentinvägen till gondolen.

Varv 2 – Hudar på vid gondolen, följ randoleden till Langsten. Langsten: Skidor på säck upp till elden vid vindskyddet. Där skidor på pjäxor, fortsätt randoleden upp till toppen av Funäsdalsberget. På toppen hudar av, skidåkning i pisten Tuffingen vidare in på serpentinvägen till gondolen.

Varv 3 – Hudar på vid gondolen, följ randoleden upp , vik ut mot gondolstolpe 5. Här skidor på säck, bootar, följ vajern lämna vajern innan sista branten och följ ravinen mot pisten.
Toppen av ravinen: skidor på pjäxor till toppen av Funäsdalsberget. På toppen hudar av, skidåkning i pisten Tuffingen vidare in på serpentinvägen till gondolen.

Varv 4 – Hudar på vid gondolen, följ randoleden till Langsten. Langsten: Skidor på säck upp till elden vid vindskyddet. Där skidor på pjäxor, följ liftgatan till Pinneshuset.
Pinnehuset: Hudar av, skidåkning i pisten Tuffingen vidare in på serpentinvägen till gondolen. Gondolen: skidor på säck, löpning till busstationen där det är målgång.

Prisutdelning

Vid Fjällsport kl. 21.00.

Anmälan

50 startplatser är max i varje startklass: skimo, rando, topptur.

Kravspecifikation:

  • Fullvaccinerad mot covid-19 samt covidbevis.
  • Medlemskap i en klubb ansluten till Svenska klätterförbundet krävs för försäkringsskydd (gäller rando- och skimoklass).

Anmälan sker via e-mail till funasdalenrandoandrun@outlook.com senast fredag 28/1, ange i mail:

Namn:
Ålder:
Klass:
Klubb:

Klasser: Skimo, Rando, Topptur

Startavgift: Insamling till Hjärnfonden

Mer info på Funäsdalens Rando & Run Instagram och Facebook

Skicka anmälan Startavgift