Redo för lite äventyr?

Nyheter vintersäsongen 22/23

Liftar och pister

11 december, 2022

Den 19 december kl. 09.00 är det säsongspremiär på Funäsdalsberget!

Nu presenteras säsongens nyheter och i listan hittar vi bland annat mer kvällsåkning, föräldrarclinics med Funäsdalsbergets skidskola, grillbuffé i Kåvan och yoga på Hotell Funäsdalen.

Funäsdalsberget

Kvällsöppet i Funäsparken

I vinter håller Funäsparken extra kvällsöppet varje torsdag. Ta chansen och maxa åkdagarna eller njut en välbehövlig sovmorgon, parkliften snurrar 09.00-18.00 varje torsdag och kvällsåkningen ingår i ordinarie skipass.

Loparken

I år hittar du en lekfull barnpark för de minsta barnen som vill testa parkåkning mellan Loliften och Parkliften.

Kvällsåk och nygrillad burgare

Nu kan du äntligen avsluta kvällsåkningen med en nygrillad burgare och något gott att dricka i Kåvan. Kåvangrillen och Café Kåvan håller extra kvällsöppet i samband med kvällsåkningen. På Funäsdalsberget är det kvällsåkning i nio belysta backar varje onsdag mellan kl. 18.00-20.00 fram till den 8/3.

Optimerade träningsmöjligheter

Funäsdalsberget fortsätter att erbjuda träning i FIS-klassad tävlingsbacke utanför öppettiderna för att kunna erbjuda träningsgrupper topp-dal åkning samt tillgängliggöra alla liftar och fler nedfarter för allmänheten under ordinarie öppettider.

Parkaktiviteter

I vinter utökar Funäsparken sina aktiviteter och bjuder in till både Railjam och säsongsavslutning. Håll utkik i kalendern på Funäsidag.se för detaljer kring eventen!

Öppettider och evenemangskalender

Funäsdalsbergets skidskola

Föräldrarclinics

I vinter erbjuder Funäsdalsbergets skidskola clinics för föräldrar med åkglada barn. Här delar de med sig av tips och användbara verktyg om hur du bäst hjälper ditt barn att utveckla skidåkningen på ett roligt och lekande sätt. Mer info om detta kommer här inom kort!

Längdaktiviteter med Lilla Lo

Lilla Lo har fått upp ögonen för längdskidor och bjuder in till lek och utmaningar. Håll utkik i kalendern på Funäsidag.se!

Telemarkslektioner

Drömmer du om att lära dig åka telemark? Förverkliga drömmen med telemarkskunniga skidlärare i vinter. Funäsdalsbergets skidskola erbjuder telemarkslektioner för nybörjare där ni går igenom grunderna och utforskar Funäsdalsberget tillsammans.

Funäsdalsbergets skidskola

Fjällrestaurangen, Café Kåvan och Toppstugan

Ny lunchkock på Fjällrestaurangen

Inför vintersäsongen har Pontus Karén klivit in i köket på Fjällrestaurangen och ansvarar för lunchen. Pontus, som vid sidan av kockandet på Fjällrestaurangen, brinner för matlagning utomhus över öppen eld och på stormkök har som målsättning att tillsammans med kollegorna på Fjällrestaurangen utveckla smakfulla lunchrätter för den aktiva familjen. Pontus öga för detaljer, förkärlek till lokala råvaror och kreativa smakkombinationer framhävs i vinterns färgsprakande lunchrätter som uppskattas av både vuxna och barn.

Kvällsöppet i Kåvan

Kåvangrillen håller öppet i samband med kvällsåkningen och fredagar under utvalda högsäsongsveckor erbjuds en grillbuffé på Café Kåvan med ett urval av kött, fisk och vegetariska rätter direkt från grillen. Boka bord till grillbuffén här!

Afterski i Kåvan

I vinter kan du avsluta skiddagen med afterski och liveband/trubadur i Kåvan under utvalda högsäsongsveckor. Det kommer finnas möjlighet att köpa nygrillad burgare och korv från Kåvangrillen som håller extraöppet och ett varierat utbud av olika drycker erbjuds på Café Kåvan. På bandlistan hittar vi bl.a. Micke D och barnbandet LongKalsong.

Hotell Funäsdalen

Konferenspaket

I vinter erbjuder Hotell Funäsdalen ett stort urval konferenspaket fyllda med aktiviteter och upplevelser som kan skräddarsys efter önskemål för det lilla eller mellanstora företaget. Fjällvärlden runt Funäsdalen bjuder på de allra bästa förutsättningarna för en lyckad konferens med närhet till naturen, vidderna och aktiviteter för alla. Låt tystnaden och lugnet inspirera er eller ladda energi med utmanande aktiviteter.  Läs mer om konferenspaketen här!

Nybyggda lägenheter i Kåvan

En lång rad nybyggda lägenheter står klara i Kåvan och inför vintersäsongen utökar Hotell Funäsdalen förmedlingen av lägenheter i Kåvan. Här bor du med Funäsdalsbergets bästa ski-in/ski-out i fräscha lägenheter med plats för 4-11 personer. Läs mer om boendealternativ i Kåvan här!

Skidåkarpaket

Prioriterar du skidåkningen framför allt annat? Boka vinterns nya skidåkarpaket och plocka upp ditt förladdade skipass i samband med incheckningen på Hotell Funäsdalen så är du redo att ge dig ut i backarna direkt. I paketet ingår dessutom boende på Hotell Funäsdalen och halvpension på Fjällrestaurangen så att du kan maxa dagarna på Funäsdalsberget. Boka skidåkarpaketet här!

Smart TV på alla rum

I vinter kan koppla av och ladda batterierna inför nya äventyr framför dina favoritprogram. Hotell Funäsdalen erbjuder nu smart TV med casting på alla rum – givetvis ingår gratis WiFi!

Yoga på Hotell Funäsdalen

Avsluta skiddagen med yoga på Hotell Funäsdalen. Utvalda söndagar kl. 15:30 erbjuds hatha yoga med fokus på mobilitet, kroppskontroll, styrka, stretch, balans och avslappning under ledning av Tina Eriksson. Föranmälan kan göras i receptionen på Hotell Funäsdalen, drop-in i mån av plats. Första tillfället är den 25/12!

Varmt vällkomna till säsongen 22/23 i Funäsdalen och på Funäsdalsberget!

Evenemangskalender Öppettider och aktuell information